Τηγανιτές μελιτζάνες και πιπεριές με σάλτσα

Υλικά
4 μελιτζάνες
4 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 μέτριες πατάτες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 ντομάτες τριμμένες
3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα βασιλικού
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις στεγνώνουμε καλά. Εάν χρειαστεί τις ξεπικρίζουμε αφήνοντάς τες σε αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις πιπεριές, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις χοντροκόβουμε για τηγάνισμα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες και μετά τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατόπιν τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Στην συνέχεια ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι την τριμμένη ντομάτα, την αφήνουμε να πάρει μια βράση, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τις πατάτες και τα φύλλα βασιλικού. Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρουμε.

Σημείωση: Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας και τηγανιτά κολοκυθάκια, μπάμιες, καθώς και τυρί σφέλα κομμένο σε μικρούς κύβους.


Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού συνδέσμου (link).