«Το Αερόστατο» του Πάνου Βούλγαρη προσγειώνεται στην Σπάρτη

01.04.2018

Ο συμπατριώτης μας Πάνος Βούλγαρης παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Το Αερόστατο», από τις εκδόσεις "Λέμβος", στην Σπάρτη.

Σάββατο 14 Απριλίου, ώρα 7:00 μ.μ.
Βιβλιοπωλείο "Δωρικόν"
Κων/νου Παλαιολόγου 34, Σπάρτη
Τηλ. 2731026120

Ελάτε να ανέβουμε στο «Αερόστατο» του Πάνου Βούλγαρη.
Θα έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ώστε η πτήση να είναι ασφαλής.
Ας είστε και υψοφοβικοί ...

Εκτός από τον συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ελένη Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Μηναίδης.

Ένα τουριστικό αερόστατο μιας πρωτεύουσας αποκόπτεται από το σκοινί που το κρατούσε δεμένο στο έδαφος και αρχίζει ένα απρόοπτο ταξίδι με οκτώ επιβάτες. Το περιστατικό αυτό γίνεται αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια διάφορα πολιτικά παιχνίδια και αντιπαραθέσεις.

Ο συγγραφέας εξετάζει το γεγονός από δυο πλευρές, από την πλευρά των πολιτικών που εμπλέκονται στο γεγονός και από την μεριά των ατόμων που είναι μέσα στο αερόστατο.

Με γλώσσα αρκετά καυστική ο συγγραφέας μάς παρουσιάζει τόσο την κατάπτωση των πολιτικών ηθών παρουσιάζοντάς μας την διαφθορά που υπάρχει στην πολιτική ελίτ της χώρας, τον χρηματισμό και τους πολιτικούς αριβισμούς όσο και την πνευματική πενία και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στον απλό λαό της χώρας. Ο συγγραφέας μάς περιγράφει καταστάσεις που μπορούμε να βρούμε σε πολλές χώρες και δεν είναι δύσκολο να ανιχνεύσουμε ακόμη και στην χώρα μας. Οι χαρακτήρες σκιαγραφούνται αρκετά ανάγλυφα και με αρκετό σαρκασμό μάς δίνει σκηνές που μπορούμε να δούμε και στην καθημερινότητά μας.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρώτη συγγραφική προσπάθεια.
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λέμβος

Ο Πάνος Βούλγαρης γεννήθηκε στην Σπάρτη Λακωνίας. Μεγαλωμένος σε οικογένεια μουσικών σπούδασε κλασσική και σύγχρονη μουσική. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο ως καθηγητής και συνθέτης. Η περιπέτειά του με τον κόσμο των λέξεων άρχισε με την συγγραφή του μυθιστορήματος «Το Αερόστατο».