Γιορτή Τσίπουρου 2018 στο Γεωργίτσι Λακωνίας

20.09.2018

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 από τις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί για 14η συνεχόμενη χρονιά, η Γιορτή του Τσίπουρου στο Γεωργίτσι του Δήμου Σπάρτης.

Η Γιορτή Τσίπουρου ξεκίνησε το 2003 από το κέφι και το μεράκι λίγων συγχωριανών αλλά αγκαλιάστηκε θερμά από όλο τον κόσμο. Έτσι η Γιορτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια για την θερμή ατμόσφαιρα που διαμορφώνει, η οποία είναι αποτέλεσμα τόσο της φωτιάς, αλλά και της υψηλής ποιότητας τσίπουρου που προσφέρεται στους επισκέπτες.
Η συγκεκριμένη Γιορτή διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο στο Γεωργίτσι, με την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεωργιτσίου, του Τοπικού Συμβουλίου και όλων των κατοίκων του χωριού. Άφθονο τσίπουρο, μεζέδες, φασολάδα και πολλά άλλα προσφέρονται στους παρευρισκόμενους, ενώ ακολουθεί χορός και ξέφρενο παραδοσιακό γλέντι με λαϊκή ορχήστρα.

Η Γιορτή Τσίπουρου λαμβάνει χώρα στην είσοδο του χωριού και συγκεκριμένα στο πάρκο “Καρβουνόρεμα”, σε μια μαγευτική τοποθεσία κάτω από τεράστια πλατάνια, σε έναν ορεινό καταπράσινο χώρο. Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε την φύση του Βόρειου Ταϋγέτου, ντυμένη με τα φθινοπωρινά της χρώματα, σε όλο της το μεγαλείο!

Πηγή: Georgitsi.gr