Περπατάμε στα 10 ωραιότερα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου! Παίρνουμε τα βουνά…

28.12.2020

Οι βουνοπλαγιές της Πελοποννήσου έχουν την δική τους χειμωνιάτικη ομορφιά και συναγωνίζονται επάξια τις παραλίες του καλοκαιριού. Η Πελοπόννησος δεν φημίζεται μόνο για τα παραλιακά της χωριά, αφού διαθέτει ορεινούς οικισμούς πνιγμένους στο πράσινο, με παραδοσιακά σπίτια, αρχοντικά και πέτρινα καλντερίμια. Εμείς περπατάμε στα 10 ωραιότερα χωριά με πέτρινα αρχοντικά και πλούσιο πράσινο…

10 πανέμορφα ορεινά χωριά στην Πελοπόννησο

Καρύταινα, Αρκαδία












Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 582 μέτρων, ξεχωρίζει με τα πέτρινα σπιτάκια της και τα λιθόκτιστα καλντερίμια της που οδηγούν τους επισκέπτες μέχρι τον λόφο του κάστρου, εκεί που θα απολαύσουν την πιο όμορφη θέα στο χωριό.


Στεμνίτσα, Αρκαδία












Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Μαινάλου, χτισμένο σε υψόμετρο 1.083 μέτρων. Μπορεί να υπερηφανεύεται για τα επιβλητικά πυργόσπιτά της, τα πέτρινα καλντερίμια της, την ολοζώντανη πλατεία της και μερικές από τις καλύτερες επιλογές για διαμονή και φαγητό στην δημοφιλέστατη ορεινή Αρκαδία.


Καστάνιτσα, Αρκαδία











Ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πάρνωνα, είναι σκαρφαλωμένο σε μια από τις πιο απότομες πλαγιές του. Προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για πεζοπορία στα μονοπάτια που την ενώνουν με την κορυφή του Πάρνωνα.


Λεοντάρι, Αρκαδία











Εκεί που η Λακωνία συναντά την Αρκαδία, το Λεοντάρι είναι ένα κουκλίστικο χωριό με αρκετές επιλογές για διαμονή και φαγητό και αξιοθέατα που περιλαμβάνουν τις πηγές του Ευρώτα, την βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, στην κεντρική πλατεία, και τον παλιό πέτρινο σιδηροδρομικό σταθμό που χρονολογείται από το 1899 και θεωρείται ένας από τους ομορφότερους της Πελοποννήσου.


Γεωργίτσι, Λακωνία











Το «μπαλκόνι του Ταϋγέτου» θα το συναντήσετε σε υψόμετρο 970 μέτρων και θα το λατρέψετε για την γραφικότητά του, με πέτρινα σπιτάκια, όμορφη πλατεία, ένα ειδυλλιακό καστανόδασος με χωμάτινα μονοπάτια και τις περίτεχνες εκκλησίες του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Travelstyle.gr