Επιτέλους: Βγαίνει από το αυστηρό lockdown η Σπάρτη

 19.02.2021

«Ανάσα» από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, μετά από διάστημα 5,5 εβδομάδων, παίρνει ο Δήμος Σπάρτης, καθώς από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου παύει να ισχύει το σκληρό καθεστώς καραντίνας που αποφασίστηκε από τις 14 Ιανουαρίου. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 το πρωί, η Σπάρτη εξέρχεται από την «κόκκινη» λίστα των περιοχών αυξημένου κινδύνου και εντάσσεται σε εκείνη με τις «πορτοκαλί» περιοχές (επίπεδο επιτήρησης).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έως και την Δευτέρα (6:00 π.μ.) ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται από τις 14 Ιανουαρίου έως σήμερα.

Αυτό σημαίνει πως, από την Δευτέρα 22/2, η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας θα τίθεται σε εφαρμογή, πλέον, από τις 9:00 μ.μ. και όχι από τις 6:00 μ.μ., ενώ από Δευτέρα επαναλειτουργούν διά ζώσης τα Λύκεια, όπως ανοίγουν για το κοινό και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην ΟΠΑΠ PLAY).

Συρρίκνωση των ενεργών κρουσμάτων
Σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά, η επιδημιολογική εικόνα δείχνει πως σταθεροποιείται στον Δήμο Σπάρτης, καθώς τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή υποχώρησαν στα 24, την στιγμή που στις 12 Φεβρουαρίου ανέρχονταν σε 44. Παράλληλα, οι καθημερινές περιπτώσεις Covid-19 έχουν μειωθεί αισθητά, σε μονοψήφια επίπεδα, τις τελευταίες δύο περίπου εβδομάδες.

Ειδικότερα, από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στον Δήμο Σπάρτης θα ισχύουν τα εξής:
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00
  • Διά ζώσης λειτουργία και των Λυκείων (συνεχίζεται η δια ζώσης λειτουργία μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση και Γυμνασίων)
  • Λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής, καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας, υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Διεξαγωγή εκκλησιαστικών λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων εντός ναών και έως 50 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς
  • Επανέναρξη λειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ (όχι ΟΠΑΠ PLAY)

Πηγή: Lakonikos.gr