Συντήρηση Εξωκκλησίων Αλευρούς

23.04.2022

Αγαπητοί ενορίτες,
Στο πλαίσιο της φροντίδας της προστασίας και της συντήρησης των ιερών ναών της ενορίας μας, δηλαδή του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου και των εξωκκλησιών της ενορίας μας, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, όπως πράττει στην αρχή κάθε νέου έτους με τακτική συνεδρίαση, έθεσε σε προτεραιότητα δύο σημαντικές ανάγκες:

α) την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του εξωκκλησίου της «Παναγίτσας» μετά την κατάρρευση μέρους της τοιχοποιίας στον περίβολο του ναού.

β) την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του εξωκκλησίου της «Αγίας Άννας» με την συντήρηση μέρους της εξωτερικής τοιχοποιίας και το εξ’ ολοκλήρου βάψιμό της.

Όποιος από εμάς επιθυμεί να προσφέρει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για την κάλυψη των δύο αυτών αναγκών της ενορίας μας, ας το πράξει απευθυνόμενος είτε στον ιερέα είτε στα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου. 
Κάθε προσφορά θα παραλαμβάνεται, θα καταγράφεται στον σχετικό πίνακα προγραμματισμού του αντίστοιχου έργου και αυτός που προσφέρει θα ενημερώνεται για την αξιοποίηση της προσφοράς του. Αν θέλετε μπορείτε να ενημερώσετε και άλλους γι’ αυτήν την πρωτοβουλία της ενορίας μας και να συνδράμουν όπως μπορούν.

Αγαπητοί ενορίτες, σε όποιο μέρος και αν ζει ο καθένας μας, ένα στοιχείο μας ενώνει και αυτό είναι η αγάπη για το χωριό μας, που φαντάζει μικρό πλέον, αλλά με μεγάλες αναμνήσεις για τον καθένα μας. Μην ξεχάσουμε τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, που συνδέονται άμεσα και με τις εκκλησίες μας. Ίσως αποτελεί χρέος και τιμή και προς τους προγόνους μας, που έζησαν, αγωνίστηκαν, δημιούργησαν και άφησαν παρακαταθήκη σ’ αυτόν τον τόπο. Ας κάνουμε κι εμείς κάτι καλό για την ενορία μας, ας δώσουμε το καλό παράδειγμα και στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές. 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε από καρδιάς ο Θεός, η Παναγία και οι Άγιοί μας να χαρίζουν υγεία, ευτυχία και κάθε καλό σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Με εκτίμηση,

Το Eκκλησιαστικό Συμβούλιο Αλευρούς