Εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας

23.09.2022

Αυτοψία σε οδικά έργα που εκτελούνται από την Π.Ε. Λακωνίας σε διάφορα σημεία του νομού διενήργησε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Νίκωνας Τζινιέρης, τις προηγούμενες ημέρες.

Το χρονικό αυτό διάστημα, συγκεκριμένα, γίνονται εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου: α) στον Δήμο Σπάρτης και ειδικότερα στις περιοχές Βαμβακού,  Βαρβίτσα, Λογκανίκος, Σουστιάνοι και Βορδόνια και β) στον Δήμο Ευρώτα, στην Γλυκόβρυση.

«Οι εργασίες εκτελούνται υποδειγματικά και επιβλέπονται από όλους μας» δήλωσε ο κ. Τζινιέρης.

Για το έργο που διενεργείται στους «Βόρειους Δήμους», ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Μεταφορών, Θεόδωρος Βερούτης, επεσήμανε: «Τα πανέμορφα χωριά του βόρειου Ταϋγέτου, αξίζουν καλύτερης οδικής πρόσβασης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτόν τον καιρό, υλοποιεί εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης του Επαρχιακού οδικού δικτύου που διέρχεται από Λογγάστρα, Σουστιάνους, Βορδόνια, Καστόρι, Αγόριανη, Γεωργίτσι, Λογκανίκο».

Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον Θ. Βερούτη, περιλαμβάνουν:
  • Νέους ασφαλτοτάπητες, σε μεγάλου μήκους τμήματα των οδών, όπου υπάρχουν φθορές,
  • τοπικές βελτιώσεις των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών, όπου αυτό είναι αναγκαίο,
  • αντικατάσταση και προσθήκη στηθαίων ασφαλείας,
  • συντήρηση και βελτίωση των τεχνικών έργων απορροής των υδάτων,
  • κοπή κλαδιών που εισέρχονται στην κάτοψη των λωρίδων κυκλοφορίας, καθώς και νέα διαγράμμιση των οδών.
«Τα έργα υλοποιούνται υπό την συνεχή επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας, αλλά και υπό την δική μας εποπτεία, ώστε να εξασφαλίζεται η καλή ποιότητα των κατασκευών και η απρόσκοπτη υλοποίηση των εργασιών. Συνεχίζουμε» κατέληξε ο κ. Βερούτης.

Πηγή: Lakonikos.gr