Γιορτή Τσίπουρου 2023 στο Γεωργίτσι Λακωνίας

13.10.2023

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιτσίου διοργανώνει την «Γιορτή Τσίπουρου» στο πάρκο «Καρβουνόρεμα» μέσα στην φύση του Βορείου Ταϋγέτου.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης στις 4:00 το απόγευμα και με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης καθώς και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην σχετική τους ανακοίνωση οι διοργανωτές αναφέρουν:
«Όπως κάθε χρόνο στα τέλη του Οκτωβρίου δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού στο χωριό μας, το Γεωργίτσι, για την Γιορτή του Τσίπουρου!

Έτσι λοιπόν και φέτος σας περιμένουμε όλους να ανταμώσουμε και να διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό (με τις παραδοσιακές μας γεύσεις αλλά και την προσθήκη νέων) και φυσικά να πιούμε τα Τσιπουράκια μας, τα οποία είναι παραγωγή μας, κάνοντας κέφι.

Συντροφιά, θα μας κρατήσει ο Γιάννης Παυλόπουλος και η ομάδα μουσικών του με μοναδικό στόχο να το γλεντήσουμε με την ψυχή μας. Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους: Γιάννη Παυλόπουλο (βιολί), Γιάννη Γευγελή (κρουστά), Χρήστο Χάρη (κλαρίνο), Ηλία Καππάκο (λαούτο - τραγούδι) και Αγγελική Παρδάλη (τραγούδι).

Παράλληλα, θα βρίσκεται μαζί μας η «Χορευτική Ομάδα Θεραπνών» και η «Λαογραφική Ομάδα Λακωνίας» οι οποίες θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Σας περιμένουμε όλους!!!