3ος Αγώνας Moreas Winter Trial

20.01.2024

To σωματείο Αrgolis Classic Car Club/AC3, η Regularity Master και ο Δήμος Σπάρτης, συνδιοργανώνουν το 3o MOREAS WIΝTER TRIAL Historic Regularity Rally, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024. Στην εκδήλωση γίνονται δεκτά ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως και το 1993. Δεκτά εκτός γενικής κατάταξης γίνονται επίσης αυτοκίνητα στα υπό ένταξης ιστορικά (potentially historic FIVA) κατασκευής από το 1994 έως και το 2003.
Στην κατηγορία Τouring Classic δεκτά γίνονται αυτοκίνητα κατασκευής έως και το 1982+facelift.

Moreas Winter Trial: Εκκίνηση από την Βυτίνα

Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 11:30 από την γραφική Βυτίνα Αρκαδίας, με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας, όπου και ο διοικητικός-τεχνικός έλεγχος (09:00 - 11:00).
Από το Μαίναλο, πέρασμα στον Πάρνωνα στα ορεινά χωριά της Σπάρτης, μέχρι τις ακτές της Λακωνίας και μέσω Λεωνιδίου, Κοσμά, Γκορίτσας, Σκούρας, στην  Σπάρτη για δείπνο που θα παραθέσει ο Δήμος προς τιμή των πληρωμάτων.

Η διαδρομή της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου ξεκινά από το εμβληματικό άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, με πορεία προς Καστόρι, Λογκανίκο, ανεβαίνει στον Βόρειο Ταΰγετο, κατηφορίζει στο γραφικό Taygetos pass και καταλήγει μέσω Μυστρά στην περίφημη πλέον Ειδική Διαδρομή ακριβείας «ανάβαση Αναβρυτής», όπου θα κλείσει την εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες των κατηγοριών Regularity και Touring Sport, θα καλύψουν σε 2 ημέρες συνολικά περίπου 480 χιλιόμετρα, όπου περιλαμβάνονται 18 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας (Ε.Δ.Α.), συνολικού μήκους περίπου 210 χλμ. με Μ.Ω.Τ έως 50 χλμ./ώρα.

Oι 155 και πλέον χρονομετρήσεις των Ε.Δ.Α. θα γίνουν στο 1/10 του δευτερολέπτου (0.1), με το δορυφορικό σύστημα GPS και η έκδοση και ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο από την https://anube.es/.

Επιτρέπονται όλα τα όργανα απόστασης-χρόνου, στις 3 κατηγορίες: (α) Regularity με ΜΩΤ, (β) Touring Sport με ιδανικό χρόνο και απόσταση, (γ) Touring Classic με ΜΩΤ, σε μικρότερη διαδρομή, λιγότερες Ε.Δ.Α. και χρονομετρήσεις σε ρυθμό προσαρμοσμένο στην παλαιότητα των αυτοκινήτων.

Ξεχωριστή αθλοθέτηση θα έχει η ανηφορική νυχτερινή Ε.Δ.Α.  18 χλμ. «Κοσμάς», για την κατηγορία Τouring Sport, καθώς η Ε.Δ.Α.  ανάβαση «Αναβρύτη» για την κατηγορία Regularity.

Moreas Winter Trial: Τερματισμός στην Σπάρτη 

Ο Τερματισμός και η τελετή απονομής επάθλων θα γίνουν στην Σπάρτη την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024.
Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 220 ευρώ.

Πηγή: Motori.gr