8η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στο Μετρό Συντάγματος

01.03.2015

Η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων επιστρέφει για 8η φορά στην καρδιά της Αθήνας, από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2015.
Για ακόμη μία χρονιά, Λάκωνες παραγωγοί από κάθε άκρη του νομού συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα, και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό του Συντάγματος, με σκοπό να παρουσιάσουν τα παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα του τόπου μας.
Η έκθεση διοργανώνεται από τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Λακωνίας και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», της οποίας τα μέλη θα βρίσκονται στο χώρο για να εξυπηρετούν το κοινό, ενώ τη φετινή χρονιά, πολλοί είναι και οι νέοι εκθέτες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση.
Τα προϊόντα που θα γνωρίσουν στους Αθηναίους τις γεύσεις της Λακωνίας ποικίλλουν, καθώς στην Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων θα βρει κανείς ζυμαρικά, λουκάνικα, καπνιστά ψάρια, αρτοποιήματα, γλυκά, ελαιόλαδο αλλά και πολλές ακόμη λιχουδιές, όπως επίσης και την έκθεση φυτών μπονσάι του νομού, μία καινοτομία της φετινής διοργάνωσης. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς του νομού Λακωνίας από τα περίπτερα των Δήμων, ενώ στη διάθεσή τους θα είναι και βιβλία Λακώνων συγγραφέων για θέματα όπως ο τοπικός γαστρονομικός πολιτισμός, οι παραδοσιακές συνταγές, η ιστορία του νομού, αλλά και τα ήθη και τα έθιμά του.
Η 8η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων θα ξεκινήσει στις 9 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαρτίου, με τις ώρες λειτουργίας της να είναι από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

πηγή: Agrotica News