Σύνδεση του νέου αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο - Σπάρτη με την εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης

http://www.alevrou.com/2017/06/syndesi-tou-neou-aftokinitodromou-lefktro-sparti-me-tin-ethniki-odo-tripolis-spartis.html
13.06.2017

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λακωνίας παρουσιάστηκε την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στο Διοικητήριο η μελέτη: «Σύνδεση του νέου αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο - Σπάρτη με την υπάρχουσα εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, με παράλληλη εξυπηρέτηση των παρακείμενων οικισμών» προϋπολογισμού 467.400,00€ από την ανάδοχο μελετητική εταιρία.

Η μελέτη προβλέπει βελτίωση του δρόμου από τα Περιβόλια προς την Πελλάνα και σύνδεσή του με τον νέο αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη και στη συνέχεια βελτίωση του δρόμου από τον κόμβο Πελλάνας προς Κονιδίτσα - Σελλασία με προσαρμογή στον υπάρχουσα εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της Σελλασίας. Η συνολική παρέμβαση είναι περίπου 15 χιλιόμετρα και αφορά την αναβάθμιση ολόκληρου του οδικού άξονα, καθώς και βελτιώσεις - ευθυγραμμίσεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα με την ευκαιρία παρουσίασης της μελέτης, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που προγραμματίστηκε με στόχο να ενώσει τους δύο βασικούς οδικούς άξονες εισόδου προς την Λακωνία, εξυπηρετώντας παράλληλα τους παρακείμενους οικισμούς του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα. Η κ. Τζανετέα τόνισε πως με την υλοποίηση του έργου, οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών θα έχουν συντομότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στα όμορα αστικά κέντρα.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη