Στο απροχώρητο η κατάσταση με τις κλοπές στους Βόρειους Δήμους

05.01.2018

Με αφορμή μια ακόμη κλοπή στο Καστόρι, ο τοπικός Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, καλεί κατοίκους, συλλόγους της περιοχής, τοπικούς και περιφερειακούς φορείς και βουλευτές σε μια συζήτηση προκειμένου να αποφασισθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η συζήτηση θα λάβει χώρα την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Π. Μπακή.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου στο κάλεσμά του τονίζει την αναγκαιότητα της συντονισμένης δράσης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, ενώ συνοδεύει την σχετική πρόσκληση με το παρακάτω κείμενο:

Μια ακόμη κλοπή στους Βόρειους Δήμους...

Όταν η κοινωνία εξαθλιώνεται, όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν παρελθόν, όταν η φτώχεια και η ανεργία μας χτυπά την πόρτα, όταν οι κυβερνώντες αδιαφορούν για τις στοιχειώδεις ανάγκες του κόσμου που τους ανέδειξε, επόμενο είναι να θριαμβεύει η εγκληματικότητα σαν άμεση λύση «επιβίωσης».

Οι μνημονιακές πολιτικές δεν εξαντλούνται «μόνο» στην σφαίρα της υψηλής πολιτικής: πλήττουν ανελέητα την καθημερινότητα μας: μαζί με σχολεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες, κλείνουν και τα αστυνομικά τμήματα των χωριών, που συντελούσαν στο ιερό δικαίωμα να νοιώθουμε ασφαλείς στα σπίτια μας.

Μετά από εκατοντάδες κλοπές και στην περιοχή μας, το ποτήρι ξεχείλισε πια! Όλοι εμείς που επιλέξαμε να ζούμε, να δουλεύουμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στην περιφέρεια, έχουμε φτάσει στα όρια της αντοχής. Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει δημόσια την απαράδεκτη κατάσταση με τις σχεδόν καθημερινές κλοπές και παραβιάσεις του ιδιωτικού μας χώρου! Δεν θέλουμε να χάσουμε τους κόπους χρόνων δουλειάς και προσπάθειας, δικής μας και των γονιών μας, όπως δεν θέλουμε να χάσουμε την γαλήνη, τον ύπνο και κύρια την αξιοπρέπειά μας.

Ακούει κανείς από τους υψηλούς θώκους της εξουσίας; Από την κυβέρνηση; Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Τους περιφερειακούς και τοπικούς παράγοντες; Τους βουλευτές μας;
Τι προτείνουν να κάνουμε; Να προστρέξουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό; Να χρησιμοποιήσουμε βία ενάντια στη βία; Ή μήπως να πάρουμε των ομματιών μας και να φύγουμε;

Επιμένουμε πεισματικά να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στην ασφάλεια και την ηρεμία, για την απώλεια του οποίου υπάρχουν υπεύθυνοι, που σίγουρα δεν είναι κάποιοι μεμονωμένοι «αγιάννηδες» που κλέβουν λίγο γάλα για τα παιδιά τους...

Ακούει κανείς;

Πηγή: APELA.gr