Ανήσυχο το Καστόρι για το κλείσιμο του ταχυδρομείου: Στην βουλή έφθασε το θέμα

20.12.2017

“Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Καστορείου η πρόθεση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει το τοπικό υποκατάστημα κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Η απόφαση αυτή, που στηρίζεται σε οικονομικά και μόνον κριτήρια χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και την ιδιομορφία της περιοχής, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή, διότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι το δεύτερο που λειτουργεί στον δήμο Σπάρτης εξυπηρετώντας τους κατοίκους της περιοχής των πρώην Βόρειων Δήμων”. Τα παραπάνω σημειώνει σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Επισυνάπτει μάλιστα και ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των κατοίκων του Καστορείου, που προειδοποιεί ότι η ενδεχόμενη κατάργηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων, στην πλειονότητά τους υπερηλίκων. Παράλληλα υποστηρίζεται ότι, παρόλο που λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι ζημιογόνο, έχει εκατοντάδες συναλλαγές, ενώ κάθε Δευτέρα που γίνεται και η τοπική λαϊκή αγορά η κίνηση αυξάνεται κατά πολύ. Υπολογίζεται με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία ότι χορηγεί πάνω από 500 συντάξεις τον μήνα, ενώ εκεί γίνεται η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών (ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, φορολογία εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας κ.ά.), διότι δεν υπάρχει κάποιο τραπεζικό κατάστημα. Η κατάργησή του σημαίνει ότι οι περίπου 600 μόνιμοι κάτοικοι θα πρέπει να μεταβούν αρκετά χιλιόμετρα ως την Σπάρτη προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

“Στόχος της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας είναι να μεριμνά για τους μη προνομιούχους πολίτες της ελληνικής περιφέρειας, των δε δημοσίων επιχειρήσεων να λειτουργούν με τρόπο που να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αμβλύνοντας τις ανισότητες και όχι διογκώνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της επικράτειας” υπενθυμίζει ο κ. Δαβάκης, ζητώντας από τον υπουργό να επανεξεταστεί η απόφαση αυτή και να αναβληθεί η άμεση εφαρμογή της.

Πηγή: Laconia Live