Υακίνθεια 2018 στο Αμφιθέατρο Σπαντίδου

17.06.2018

Φέτος το καλοκαίρι στο Αμφιθέατρο Σπαντίδου, στο Γεωργίτσι Λακωνίας, θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τίτλο ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2018.

1. Σάββατο 23 Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ.
Ο Φιλόσοφος κ. Απόστολος Πιερρής Δ/ντης του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πάτρας, θα αναπτύξει το θέμα: «Λυκούργος, Αλκμάν και Κλεομένης. Η αρχή, η Ακμή και ο Αγώνας Ανανέωσης στην Παρακμή της Σπάρτης».
Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.

2. Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 7:00 μ.μ.
Θεατρικό Έργο με τίτλο: «Πρόβα με τον Αριστοτέλη», με τον τέως πρύτανη και υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, συγγραφέα, πανεπιστημιακό-ομότιμο καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολιτικό. Συμμετέχουν ακόμα ο Σπύρος Ξένος και η Ηλέκτρα Παροίκου, σε σκηνοθεσία του Νίκου Παροίκου.Πριν από την παράσταση θα προηγηθεί μια μικρή συναυλία αρχαιοελληνικής μουσικής, με την συμμετοχή της Εβελίνας Μαρκοπούλου στο τραγούδι, την λύρα και τον αυλό, καθώς και του Μάριου Κατσάλη στα κρουστά.

3. Σάββατο 18 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ.
Θα μιλήσει ο Συγγραφέας - Σκηνοθέτης κ. Μπάμπης Πλαϊτάκης, για τον Αλκιβιάδη στην Σπάρτη.
Τέλος η αυλαία των ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ 2018, θα πέσει με μια φαντασμαγορική συναυλία του μοναδικού Λουδοβίκου των Ανωγείων, αναβιωτή των σύγχρονων ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ στα Ανώγεια της Κρήτης. Μαζί του τετραμελής ορχήστρα και οι τραγουδίστριες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.


Το Αμφιθέατρο Σπαντίδου βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από το χωριό Γεωργίτσι, με κατεύθυνση προς τον παλιό χωματόδρομο προς Πελλάνα, αφού πρώτα προσπεράσετε το γήπεδο του Γεωργιτσίου. Η καλύτερα πρόσβαση στο αμφιθέατρο είναι από την νέα Εθνική Οδό Σπάρτης – Λεύκτρων και στον πρώτο κόμβο που θα συναντήσετε θα στρίψετε προς Πελλάνα. Στην συνέχεια θα συνεχίσετε την πορεία σας προς τα χωριά Πελλάνα, Περιβόλια, Αλευρού και αφού προσπεράσετε και το μνημείο με το αεροπλάνο (μετά το Γεωργίτσι), στα 200 μέτρα θα στρίψετε δεξιά προς το γήπεδο, όπου θα υπάρχουν πινακίδες και σημάνσεις.