«Όλοι μαζί γιορτάζουμε» τις Απόκριες στον Δήμο Σπάρτης!

27.02.2019

Σειρά εκδηλώσεων από 2 έως 11 Μαρτίου - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ένα μοναδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα αναμένεται και φέτος στην Σπάρτη και τα χωριά από τις 2 Μαρτίου έως τις 11 Μαρτίου! Ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, μας προσκαλούν να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, να «ξεδώσουμε» και να δημιουργήσουμε, με μια σειρά εκδηλώσεων, που συνδυάζουν τις παραδόσεις με τις σύγχρονες ιδέες και την φαντασία.

Μικροί, αλλά και μεγάλοι, θα έχουν την τιμητική τους στις πλούσιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Σπάρτη, το Καστόρι, τις Καρυές, τον Μυστρά, την Μαγούλα, το Παρόρι, τα Καλύβια Σοχάς, τα Ανώγεια και το Ξηροκάμπι. Αποκριάτικα πάρτι, συναυλίες,  εκδηλώσεις με κλόουν, μουσική και παιχνίδια είναι μερικά από τα δρώμενα που θα παρασύρουν όλους στην «τρέλα» της Αποκριάς! Απολαυστικές στιγμές, με κέφι, χρώματα, και πανδαισία αποκριάτικων ενδυμασιών, αναμένεται να χαρίσει και φέτος η παρέλαση καρναβαλιστών «Maskarata», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10/3 στους κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης με κατάληξη στην κεντρική πλατεία της πόλης!
Ιδιαίτερο «παλμό» θα μεταδώσει και φέτος η παραδοσιακή «Μουτζουροδευτέρα» την Καθαρά Δευτέρα στο Καστόρι, ενώ από τις αποκριάτικες δράσεις δεν θα μπορούσε να λείπει το πατροπαράδοτο πέταγμα του χαρταετού στην Σαϊνοπούλειο πάρκο.

Και φέτος ο Δήμος Σπάρτης αφήνει υποσχέσεις για μια συναρπαστική αποκριάτικη περίοδο για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 2 Μαρτίου

• 12:30:  Σπάρτη - κεντρική πλατεία
Συναυλία με αποκριάτικη μουσική από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης.

• 17:00:  Σπάρτη - κενοτάφιο Λεωνίδα
Αποκριάτικο πάρτι για παιδιά. Μουσική, face painting, παιχνίδια και κατασκευές με την υποστήριξη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Τ .Τ. Σπάρτης).

Κυριακή 3 Μαρτίου

• 11:30: Σπάρτη - κεντρική πλατεία
Εκδήλωση για παιδιά με κλόουν, μουσική, παιχνίδια, face painting, μπαλονοκατασκευές με την υποστήριξη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Τ. Τ. Σπάρτης).

Σάββατο 9 Μαρτίου

• 11:30: Σπάρτη - κεντρική πλατεία
Μουσικά αποκριάτικα ακούσματα από dj.

• 11:30: Σπάρτη - πλατεία Δούκα
Αποκριάτικο πάρτι για παιδιά. Μουσική, παιχνίδια, κλόουν, face painting και μπαλονοκατασκευές με την υποστήριξη του 300ου Συστήματος Προσκόπων Σπάρτης.

• 17:00: Σπάρτη - πλατεία Γεωργίου Σαϊνόπουλου (Νέος Κόσμος)
Αποκριάτικο πάρτι για παιδιά. Μουσική, παιχνίδια, κλόουν και κατασκευές με την υποστήριξη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Τ. Τ. Σπάρτης).

• 18:00: Καστόρι
Αποκριάτικη γιορτή για παιδιά και μεγάλους με μουσική και αερόστατα.

Κυριακή 10 Μαρτίου

• 11:30: Σπάρτη - παρέλαση καρναβαλιστών «Maskarata»
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και μέσω της Κ. Παλαιολόγου, υπό τους ήχους μουσικής, θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, όπου θα συνεχιστεί η γιορτή μας με χορευτικές επιδείξεις από το Christina's Dance Studio και Latin χορούς,  Charleston και Rock n Roll από το Dame La Mano. Στα τρία καλύτερα γκρουπ θα δοθούν βραβεία 200 - 150 - 100 ευρώ αντίστοιχα.

• 17:00: Καρυές - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, κλόουν με face painting και μπαλονοκατασκευές  για τα παιδιά, μασκαράδες, άναμμα φωτιάς & κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.

• 17:30: Ξηροκάμπι - κεντρική πλατεία
Παρέλαση αρμάτων, χορός και κεράσματα.

• 18:00: Παρόρι - κεντρική πλατεία (Κέραμος)
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα, αερόστατα και ιπτάμενα φανάρια με την υποστήριξη του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΠΑΡΟΡΙ 2011».

• 19:00:  Καλύβια Σοχάς - προαύλιος χώρος αίθουσας συλλόγου
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα, άναμμα φωτιάς και αερόστατα με την υποστήριξη του Αθλητικού Επιμορφωτικού Συλλόγου.

Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου

• 11:00:  Καστόρι - κέντρο
Παραδοσιακή εκδήλωση «Μουτζουροδευτέρα» με παρέλαση αρμάτων, μουσική & κεράσματα.

• 11:00: Καρυές - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, άναμμα φωτιάς, αναβίωση του εθίμου του μουτζουρώματος & κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.

• 11:30: Μαγούλα - πάρκο Σαϊνοπούλειου Ιδρύματος
Πέταγμα χαρταετών, παραδοσιακή μουσική & κεράσματα.

•12:30: Μυστράς - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, κλόουν με face painting και μπαλονοκατασκευές  για τα παιδιά,   μασκαράδες, άναμμα φωτιάς & κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά.

• 18:00: Ανώγεια - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα, άναμμα φωτιάς και αερόστατα με την υποστήριξη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ανωγείων «Η ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΙΣΣΑ».

Πηγή: Lakonikos.gr