7ος Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου

06.11.2019

Ο «7ος Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου» (ακριβής μέτρηση 22.400 μ.), ο 3ος αγώνας 5,5 χλμ. με τίτλο «Διάσχιση ποταμού Κάστορα», καθώς και o αγώνας 1 χλμ. για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου, θα διεξαχθούν την Κυριακή 22/12/2019 στο Καστόρι Λακωνίας.

Τους αγώνες προκηρύσσουν η Τοπική Κοινότητα Καστορείου του Δήμου Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕ Λακωνίας με την τεχνική διεύθυνση των «Σπαρτιατών Δρομέων», με την εμπειρία και την καθοδήγηση του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου «Η Λουσίνα» και την ευγενική υποστήριξη του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Συνδιοργανωτές είναι: 1) Πολιτιστικός Σύλλογος Καστορείου «Ο Πολυδεύκης», 2) Κυνηγετικός Σύλλογος Βορείου Λακεδαίμονος, 3) Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου «Ο Κάστωρ», 4) Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καστορείου, 5) ΛΕΦΩΣ, 6) Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, 7) Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, 8) Ετοιμοκλής, 9) Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης, 10) Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης.

Ώρες διεξαγωγής: 10:00 π.μ. για τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο, 10:30 π.μ. για τον αγώνα των 5,5χλμ. και 10:40 π.μ. ο αγώνας του 1χλμ.για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν  πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου, έξω από την εκκλησία.

Πληροφορίες Ορεινού Ημιμαραθωνίου
Ο ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο, στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου απέναντι από την εκκλησία. H διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 22.400 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της, αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Από αυτά τα 22.400 μέτρα, τα 1.000 μέτρα είναι άσφαλτος, τα 5.400 μέτρα είναι χωματόδρομος, ενώ τέλος τα μονοπάτια είναι 16.000 μέτρα. Οπότε οι αναγωγές σε ποσοστά επί τις εκατό όσον αφορά την διαμόρφωση της διαδρομής είναι:
  • Μονοπάτια: 71,75%
  • Άσφαλτος: 4,48%
  • Χωματόδρομος δασικός: 23,77%
Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει το δίκτυο Ασυρματιστών Λακωνίας, όπου με τους ασυρμάτους τους, θα ενημερώσουν άμεσα και έγκαιρα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν περαιτέρω αυξημένες ικανότητες σε αγώνες βουνού. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Πόντοι για τον Olympus Marathon: Ο αγώνας κατόπιν συνεννόησης με την Οργανωτική Επιτροπή του Olympus Marathon, δίνει τους αντίστοιχους πόντους με βάση τα αποτελέσματα του κάθε δρομέα στον αγώνα, ώστε να μπορέσει να μαζέψει τα κατάλληλα μόρια προκειμένου να συμμετάσχει στον Olympus Marathon. Μετά το πέρας του αγώνα, τα αποτελέσματα θα σταλούν στην Οργανωτική Επιτροπή του Olympus Marathon, προκειμένου να βγουν τα μόρια που αντιστοιχούν στον καθένα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις 5 ώρες (μέχρι τις 15.00).
Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09.00)

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ
17 - 29 ετών
30 - 39 ετών
40 - 49 ετών
50 - 59 ετών
60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
17 - 39 ετών
40 - 59 ετών
60 & άνω

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ
Oι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 17/12/2019 το μεσημέρι. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες.

Πληροφορίες αγώνα 5,5 χλμ. «Διάσχιση Ποταμού Κάστορα»
Ο αγώνας των 5,5 χλμ. θα ξεκινήσει μισή ώρα μετά την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός μέσα στο φαράγγι, στα πρώτα χιλιόμετρα. Ουσιαστικά ο εν λόγω μικρός αγώνας κινείται εξ’ ολοκλήρου σε μέρος της διαδρομής του κυρίως αγώνα και δεν παρεκκλίνει καθόλου σε κάποιο άλλο σημείο σε σχέση με τον μεγάλο αγώνα. Οι δρομείς καλούνται να κινηθούν στην ίδια διαδρομή με τον μεγάλο αγώνα, μέχρι και τον Άγιο Μάμα, στο 5ο χλμ., όπου και θα βγουν στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Σπάρτης - Καστορείου, τον οποίον και θα ακολουθήσουν προκειμένου να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία όπου και ξεκίνησαν. Η διαδρομή πρόκειται για μικτό τερέν, με άσφαλτο στα πρώτα 500 μ. καθώς και στα τελευταία 500 μ. ενώ ενδιάμεσα θα κινηθείτε παράπλευρα του ποταμού Κάστορα, σε χωματόδρομους με πλατανόφυλλα ήπιας δυσκολίας.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού την 1 ½ ώρα (μέχρι τις 12.00)
Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09.00)

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας,

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ

Oι εγγραφές θα γίνονται μέχρι και την Τρίτη 17/12/2019 το μεσημέρι. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες.

Πηγή: Lakonikos.gr