Στην τελική ευθεία ο δρόμος Γεωργίτσι - Πελλάνα μέσω Μανίνου

10.01.2020

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου έλαβε χώρα συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος Χρήστο Ηλ. Τσίχλη, σε συνέχεια συνεργασίας που είχαν αναπτύξει οι δύο άνδρες το προηγούμενο διάστημα.

Το τετ-α-τετ των δύο πλευρών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διευθετήθηκαν όλες οι  εκκρεμότητες για την εγκατάσταση του εργολάβου στο έργο «ασφαλτόστρωση δρόμου Πελλάνα - Γεωργίτσι μέσω Μανίνου». Πλέον, δεν υφίσταται καμία εκκρεμότητα και, μετά το τέλος της κακοκαιρίας, θα εγκατασταθεί ο εργολάβος στο έργο το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών του Γεωργιτσίου και της Πελλάνας. Όπως αναφέρει ο κ. Τσίχλης, «το έργο θα συμβάλλει στην ταχύτερη προσέγγιση των Γεωργιτσιάνων και κατοίκων των γύρω χωριών με τον νέο αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη μέσω της εξόδου της Πελλάνας. Με την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης, ο χρόνος προσέγγισης του νέου αυτοκινητόδρομου, θα μειωθεί στο μισό. Επιπλέον, θα εξυπηρετήσει αγρότες που κατέχουν κτήματα στην περιοχή, από το Γεωργίτσι και αγρότες από την Πελλάνα. Τα μέλη Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, είχαν δώσει μάχες για την έγκριση του έργου, εδώ και χρόνια και νιώθουν δικαιωμένοι».

Επιπρόσθετα, ο ίδιος επισημαίνει: «Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, πέρα από τις πρωτοβουλίες σε υπουργούς, είχε διενεργήσει μέχρι δημοψήφισμα το 2018 για την υλοποίηση του έργου, με ποσοστό 100% υπέρ της υλοποίησης. Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν και προσωπικότητες, που προσέδωσαν μεγαλύτερο κύρος. Προσωπικότητες, όπως ο νυν περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Περιστερίου Αττικής Ανδρέας Παχατουριδης, ο συμπατριώτης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Νικόλαος Μανεσιώτης, ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κ.α.»

Πηγή: Lakonikos.gr