Αγώνας Δρόμου «Βασιλιάς Λεωνίδας»

10.09.2020

Επετειακός αγώνας υπεραπόστασης για τα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών. Θα διεξαχθεί παράλληλα με τον μεγαλύτερο αγώνα ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 2 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
1. Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
2. Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του  Όρους. Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφάλτινης δημοσίας οδού. Σε κανένα σημείο δεν εισέρχεται σε χώμα ή σε μονοπάτια.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2020, μπροστά από το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως της Τριπόλεως. Αφού διασχίσει τα πρώτα μέτρα επί της πλατείας, θα διανύσει περίπου 2 χλμ. μέσα στην Τρίπολη και θα εξέλθει αυτής, πιάνοντας την παλιά Εθνική Τριπόλεως - Καλαμάτας. Αφού διασχίσει περίπου 18 χλμ. επί της Παλιάς Εθνικής Οδού και φτάσει στο χωριό Κάτω Ασέα, λίγο μετά από αυτό, θα στρίψετε αριστερά, προς το χωριό Πάπαρης, το οποίο και θα συναντήσετε στο 24ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Μετά τον Πάπαρη και αφού διασχίσετε μερικά χιλιόμετρα, πλέον εισέρχεστε στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και θα κινείστε παράλληλα με την κορυφογραμμή του. Στο 30ο χλμ. εισέρχεστε στο χωριό Σχορτσίνος και μετά από 8 χλμ. - στο 38ο χλμ. φτάνετε στις πηγές του Ευρώτα, όπου είναι και το πρώτο μεγάλο check point και αποτελεί και κεντρικό σταθμό. Στον εν λόγω σταθμό, θα πρέπει να έχετε φτάσει εντός 5:30 ωρών από την έναρξη του αγώνα. Καταλυκτική ώρα κλεισίματος του σταθμού ορίζεται η 19:30. Επίσης μετά από αυτό το σημείο όλοι οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους φακό κεφαλής, προκειμένου να συνεχίσουν και θα γίνει έλεγχος ως προς αυτό! Μετά τις πηγές του Ευρώτα εισέρχεστε για τα καλά στον Ταΰγετο και αρχίζετε να διασχίζετε, όλα τα πανέμορφα και γραφικά χωριά του Ταϋγέτου. Διαδοχικά θα διασχίσετε τα κάτωθι χωριά όπου στα περισσότερα θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού:
Κυπαρίσσι
Λογκανίκος
Αγόριανη
Γεωργίτσι
Αλευρού
Καστόρι
Καστρί
Βορδόνια
Σέρβου
ενώ σε κάποιο σημείο στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Σπάρτη, θα στρίψετε αριστερά και θα εισέλθετε στην κοινότητα του Καραβά, όπου θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού. 5 χλμ. μετά τον Καραβά, φτάνετε στην πρωτεύουσα της Λακωνίας την Σπάρτη, στο 80ο περίπου χλμ. Πλέον έχετε φτάσει στο δεύτερο άγαλμα του αγώνα, αυτό του Βασιλιά Λεωνίδα και στον προορισμό σας.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ - ΩΡΑΡΙΑ ΣΤΑΘΜΩΝ
Ο σταθμός 5 καθώς και όλοι οι σταθμοί από τον 8ο μέχρι τέλους πλην του 15ου αποτελούν κόφτες, όλοι έχουν ωράρια ανοίγματος και κλεισίματος τα οποία θα τηρηθούν αυστηρά και τα οποία μπορείτε να δείτε στο πίνακα που ακολουθεί στο τέλος.

1ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 5,0 χλμ ΕΚΟ (νερό)
2ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 10,5 χλμ. Ανεμογεννήτριες - αρχή ανηφόρας (νερό)
3ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 14,7 χλμ. Διασταύρωση προς Σπάρτη - Βλαχοκερασιά (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
4ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 19,3 χλμ. Στροφή προς Πάπαρη - γραμμές τρένου (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
5ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 24,2 χλμ. Πάπαρης (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
6ος ΣταθμόςΑνεφοδιασμού: 30,0 χλμ. Διασταύρωση Σκορτσίνος - Αγριακόνα (νερό)
7ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 35,0 χλμ. Σκορτσίνος (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
8ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 37,0 χλμ. Πηγές Ευρώτα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ζυμαρικά). Ο εν λόγω σταθμός αποτελεί και το 1ο check point, με ώρα αποκλεισμού τις 19:30 (5 1/2 ώρες)
9ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 45,0 χλμ. Λογκανίκος (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
10ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 48,8 χλμ. Αγόριανη (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
11ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 52,0 χλμ. Γεωργίτσι (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
12ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 56,0 χλμ. Αλευρού (νερό).
13ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 60,0 χλμ. Καστόρι:(νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ρύζι, σούπα)
14ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 66,3 χλμ  Βορδόνια - διασταύρωση (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
15ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 70,0 χλμ. Μέσον διαδρομής, δρόμος για Σπάρτη (νερό)
16ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 74,8 χλμ. Καραβάς - κεντρική πλατεία:(νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΣΠΑΡΤΗ: 80,0 χλμ. (άγαλμα Λεωνίδα) (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ζυμαρικά).
(ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΑΥΤΟ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΌ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΝΤΑ).

ΕΠΑΘΛΑ - ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ
Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ, θα λάβουν, ένα πανέμορφο - πρωτότυπο μετάλλιο που θα παραπέμπει πλήρως στην Ελληνική Ιστορία, καθώς και δίπλωμα συμμετοχής.
Κύπελλα θα λάβουν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Αναμνηστικά δώρα του αγώνα με τα λογότυπα της διοργάνωσης, θα πάρουν όλοι όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα, είτε τερματίσουν, είτε όχι.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Θα υπάρχει μεταφορά των αθλητών από και προς την Αθήνα, για τον αγώνα. Το πούλμαν της διοργάνωσης θα ξεκινήσει από την Αθήνα στις 8:30 μ.μ. στις 31 Οκτωβρίου από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο). Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ανάμεσα στις ώρες 2:00 – 2:30, περίπου, και μετά το πέρας όλων των προγραμματιζομένων εκδηλώσεων του αγώνα. Δεν χρειάζεται να δηλώσετε κάπου συμμετοχή για την μεταφορά σας με το πούλμαν της διοργάνωσης, αυτό μπορείτε να το κάνετε στο link με την φόρμα συμμετοχής πιο κάτω. Για την μεταφορά σας με το πούλμαν της διοργάνωσης, απαιτείται πρόσθετο κόστος 10,00€ από το προβλεπόμενο που υπάρχει για όλους τους αθλητές.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ
Όλοι οι αθλητές καλούνται να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ Ή ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Επίσης όσοι λάβουν μέρος στον αγώνα και με την παραλαβή του αριθμού τους, θα πρέπει να υπογράψουν την απαραίτητη δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να μπορείτε να συμμετάσχετε στον αγώνα θα πρέπει να έχετε τερματίσει την διετία 2018-2020 αγώνα από μαραθώνιο και πάνω.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.
Μέχρι και την Κυριακή 25/10/2020 στις 12:00 το βράδυ. Από εκείνη την ημερομηνία καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μετά την καταλυκτική ημερομηνία, το κόστος συμμετοχή τους διπλασιάζεται από τα 50,00 ευρώ, στα 100,00 ευρώ.

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑ
Το κόστος για όποιον θέλει να συμμετάσχει στον αγώνα είναι 50,00€. Σε περίπτωση μετακίνησης μέσω του πούλμαν της διοργάνωσης ανέρχεται στα 60,00€. Καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσό, μέχρι και την Κυριακή 25/10/2020, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας. 
Αριθμός λογ/σμου Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 50 7306 3798 547 
IBAN: GR0801 7207 3000 5073 0637 98 547
Όνομα δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Παρακαλούμε να αναφέρεται το όνομά σας στο καταθετήριο ή να προσκομίσετε το εν λόγω ποσό, στο κατάστημα αθλητικών επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, από τις 09.00 – 18.00 κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ. 215 5408840). 
Σημειώνοντας και μόνο το όνομά σας στο καταθετήριο, θα μας δoθεί η δυνατότητα να διασταυρώσουμε την εξόφλησή σας. 
Όποιος δεν έχει καταβάλει το αντίτιμο της συμμετοχής του, μέχρι και την προβλεπόμενη ημερομηνία(25/10/2020), η εγγραφή του θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα.
Πληρωμές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ
Οι απονομές του αγώνα, θα γίνουν στις 00.00.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η παραλαβή των αριθμών σας, μπορεί να γίνει από τις 11:00, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πλησίον της εκκίνησης του αγώνα. Επίσης θα υπάρχει και μέριμνα προκειμένου να αλλάξετε τα ρούχα σας. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεριμνήσουμε προκειμένου η παραλαβή των αριθμών να πραγματοποιηθεί σε στεγασμένο χώρο-πλησίον της εκκίνησης του αγώνα

ΔΙΑΜΟΝΗ
Η διοργάνωση του αγώνα δεν εμπλέκεται καθόλου με την διαμονή των αθλητών. Όσοι αθλητές επιθυμούν, μπορούν να διαμείνουν είτε την παραμονή του αγώνα στην Τρίπολη, είτε στην Σπάρτη με δική τους μέριμνα.  

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
Πίσω από τον τελευταίο αθλητή, θα υπάρχει όχημα της διοργάνωσης – σκούπα, το οποίο θα περισυλλέγει τους αθλητές, που θα έχουν εγκαταλείψει και δεν έχουν δικό τους μέσο-συνοδό. Θα μπορείτε να αφήσετε οποιαδήποτε αντικείμενα – εφόδια που χρειάζεστε, σε οποιοδήποτε σταθμό του αγώνα επιθυμείτε! Η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει, να τα εναποθέσει έγκαιρα, στον σταθμό που επιθυμείτε και οτιδήποτε θέλετε να αφήσετε στους εν λόγω σταθμούς εκτός τροφίμων, θα το βρείτε μετά το τέλος του αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 31/10/2020
08:30 Aναχώρηση πούλμαν με τους αθλητές από Αθήνα
11:00 Άνοιγμα γραμματείας πλησίον της εκκίνησης του αγώνα, στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη
12:00 Pasta party
14:00 Εκκίνηση του αγώνα «Βασιλιάς Λεωνίδας» 
00:00 Απονομές επάθλων
Κυριακή 1/11/2020
02:00 Ολοκλήρωση του αγώνα 
02:30 Αναμενόμενη αναχώρηση πούλμαν για Αθήνα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
ΑΡΚΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΡΙ "ΤΟ ΟΡΕΣΘΑΣΙΟΝ"
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΡΤΣΙΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΓΑΝΙΚΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΥΡΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ "Η ΛΟΥΣΙΝΑ"
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΔΟΝΙΩΝ
ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΒΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΥΣΣΟΥ


Σημ: Στο 56o χλμ. της διαδρομής, ο αγώνας περνάει και από το χωριό μας την Αλευρού. Εκεί θα βρίσκεται ο 12ος σταθμός ανεφοδιασμού, όπου αναμένεται να υποδεχτούμε τους πρώτους αθλητές το Σάββατο, κατά τις 6:30 μ.μ. 'Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα έχουμε μεριμνήσει ώστε στον σταθμό μας να υπάρχουν διάφορα εκλεκτά εδέσματα και ροφήματα για τις ανάγκες όλων των αθλητών.