6ος Δρόμος Αθανάτων - Αγώνας υπεραπόστασης 140 χλμ.

10.09.2020

​Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης "ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ", η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την  συμμετοχή του Αθλητικού οργανισμού δήμου Σπάρτης, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, προκηρύσσουν τον Αγώνα Υπεραπόστασης 142 χλμ. με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 31/10/2020 - 1/11/2020 και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή ΤΡΙΠΟΛΗ - ΣΠΑΡΤΗ - ΜΥΣΤΡΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
1. Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
2. Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
3. Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
4. Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 31/10/2020 - 1/11/2020
Εκκίνηση Αγώνα: Σάββατο 31 Οκτώβρη 2020, Τρίπολη Αρκαδίας, Άγαλμα Κολοκοτρώνη (Πλατεία Άρεως)
Ώρα εκκίνησης: 14:00 μ.μ.
Χιλιόμετρα: 142
Τερματισμός αγώνα: Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στις 14:00 μ.μ.
Χρονικό όριο αγώνα: Ορίζονται οι 24 ώρες μέχρι τις 14:00 της 1ης Νοεμβρίου 2020.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
1. Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
2. Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
3. Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
4. Το άγαλμα του Γρηγoρίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.
Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφάλτινης δημοσίας οδού. Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφάλτινης δημοσίας οδού. Σε κανένα σημείο δεν εισέρχεται σε χώμα ή σε μονοπάτια.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2020, μπροστά από το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως της Τριπόλεως. Αφού διασχίσει τα πρώτα μέτρα επί της πλατείας, θα διανύσει περίπου 2 χλμ. μέσα στην Τρίπολη και θα εξέλθει αυτής, πιάνοντας την παλιά Εθνική Τριπόλεως - Καλαμάτας. Αφού διασχίσει περίπου 18 χλμ. επί της Παλιάς Εθνικής Οδού και φτάσει στο χωριό Κάτω Ασέα, λίγο μετά από αυτό, θα στρίψετε αριστερά, προς το χωριό Πάπαρης, το οποίο και θα συναντήσετε στο 24ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Μετά τον Πάπαρη και αφού διασχίσετε μερικά χιλιόμετρα, πλέον εισέρχεστε στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και θα κινείστε παράλληλα με την κορυφογραμμή του. Στο 30ο χλμ. εισέρχεστε στο χωριό Σχορτσίνος και μετά από 8 χλμ. - στο 38ο χλμ. φτάνετε στις πηγές του Ευρώτα, όπου είναι και το πρώτο μεγάλο check point και αποτελεί και κεντρικό σταθμό. Στον εν λόγω σταθμό, θα πρέπει να έχετε φτάσει εντός 5:30 ωρών από την έναρξη του αγώνα. Καταλυκτική ώρα κλεισίματος του σταθμού ορίζεται η 19:30. Επίσης μετά από αυτό το σημείο όλοι οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους φακό κεφαλής, προκειμένου να συνεχίσουν και θα γίνει έλεγχος ως προς αυτό! Μετά τις πηγές του Ευρώτα εισέρχεστε για τα καλά στον Ταΰγετο και αρχίζετε να διασχίζετε, όλα τα πανέμορφα και γραφικά χωριά του Ταϋγέτου. Διαδοχικά θα διασχίσετε τα κάτωθι χωριά όπου στα περισσότερα θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού:
Κυπαρίσσι
Λογκανίκος
Αγόριανη
Γεωργίτσι
Αλευρού
Καστόρι
Καστρί
Βορδόνια
Σέρβου
ενώ σε κάποιο σημείο στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Σπάρτη, θα στρίψετε αριστερά και θα εισέλθετε στην κοινότητα του Καραβά, όπου θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού. 5 χλμ. μετά τον Καραβά, φτάνετε στην πρωτεύουσα της Λακωνίας την Σπάρτη, στο 80ο περίπου χλμ. Πλέον έχετε φτάσει στο δεύτερο άγαλμα του αγώνα, αυτό του Βασιλιά Λεωνίδα. Εκεί μπροστά από το άγαλμα θα υπάρχει το δεύτερο check point και θα αποτελεί τον δεύτερο κεντρικό σταθμό, υπό την επίβλεψη των Σπαρτιατών Δρομέων, οι οποίοι θα αναλάβουν την στελέχωση του σταθμού.
Στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη, θα πρέπει να έχετε φτάσει εντός 11:45 ωρών, μέχρι την 01:45 το πρωί της Κυριακής 1/11/2020.
Πλέον κινείστε εντός της Σπάρτης την οποία και διασχίζετε και στρίβετε αριστερά από τον Κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση, προς τον Μυστρά. Στο 87ο περίπου χλμ. έχετε φτάσει στον Μυστρά, και στο 3ο άγαλμα του προορισμού σας, αυτό του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του Κων/νου Παλαιολόγου.
Μετά τον Μυστρά αρχίζετε να ανεβαίνετε κάθετα τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και να έχετε μπροστά σας το δυσκολότερο σημείο του αγώνα, την ανάβαση του Ταϋγέτου, με τελικό προορισμό την Καλαμάτα. Περνάτε από την Τρύπη και από τον ιστορικό Καιάδα και αρχίζετε να ανηφορίζετε για τα καλά πλέον, μέσα από φουρκέτες του ασφάλτινου ορεινού δρόμου του Ταϋγέτου. Θα περάσετε επίσης, μέσα από τις θρυλικές τρύπες που διέρχεται ο δρόμος, και θα κατευθυνθείτε προς την κορυφογραμμή. Μετά από 30 περίπου χιλιόμετρα, έχετε φτάσει στην κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και στο παλαί ποτέ κρατεώ Τουριστικό κατάστημα, όπου βρίσκεστε στο 3o check point, όπου αποτελεί και τον τελευταίο κεντρικό σταθμό, περίπου στο 107ο χλμ. της διαδρομής. Εκεί καλείστε να φτάσετε εντός 17:50 ωρών από την εκκίνηση του αγώνα - μέχρι τις 07:30 το πρωί της Κυριακής 1/11/2020. Από εκεί και πέρα, αρχίζει πλέον η κατηφόρα, καθώς κατέρχεστε τον Ταΰγετο και τίποτα δεν σας σταματάει, μέχρι τον τελικό σας προορισμό, που είναι η Καλαμάτα! Θα περάσετε και το χωριό Αρτεμισία κάπου στο 118ο χλμ. και σας μένει περίπου ένας ημιμαραθώνιος ακόμα, μέχρι να φτάσετε στην Καλαμάτα. Διασχίζετε τα τελευταία χιλιόμετρα επί του Ταϋγέτου, με το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να είναι κατηφορικό! Φτάνουμε στο 136ο χλμ. της διαδρομής, όπου υπάρχει και ο 27ος και τελευταίος σταθμός του αγώνα! Πλέον η Καλαμάτα, βρίσκεται από κάτω σας, και την βλέπετε σχεδόν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, μέχρι να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό. Μπαίνετε μέσα στην Καλαμάτα, κάπου στο 140ο χλμ. Αφού κάνετε περίπου 2 χιλιόμετρα μέσα στην Καλαμάτα, φτάνετε στο κέντρο της Καλαμάτας, και στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στέκονται αγέρωχα τα αγάλματα των οπλαρχηγών του 1821, ανάμεσα τους και του Γρηγορίου Δικαίου, πιο γνωστού και ως Παπαφλέσσα. Έχετε πια τερματίσει έναν επίπονο αγώνα, μετά από 142 και πλέον χιλιόμετρα, κάνοντας έναν επίπονο και συνάμα πανέμορφο αγώνα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ - ΩΡΑΡΙΑ ΣΤΑΘΜΩΝ
Ο σταθμός 5 καθώς και όλοι οι σταθμοί από τον 8ο μέχρι τέλους πλην του 15ου και του 28ου αποτελούν κόφτες, όλοι έχουν ωράρια ανοίγματος και κλεισίματος τα οποία θα τηρηθούν αυστηρά και τα οποία μπορείτε να δείτε στο πίνακα που ακολουθεί στο τέλος.

1ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 5,0 χλμ ΕΚΟ (νερό)
2ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 10,5 χλμ. Ανεμογεννήτριες - αρχή ανηφόρας (νερό)
3ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 14,7 χλμ. Διασταύρωση προς Σπάρτη - Βλαχοκερασιά (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
4ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 19,3 χλμ. Στροφή προς Πάπαρη - γραμμές τρένου (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
5ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 24,2 χλμ. Πάπαρης (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
6ος ΣταθμόςΑνεφοδιασμού: 30,0 χλμ. Διασταύρωση Σκορτσίνος - Αγριακόνα (νερό)
7ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 35,0 χλμ. Σκορτσίνος (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
8ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 37,0 χλμ. Πηγές Ευρώτα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ζυμαρικά). Ο εν λόγω σταθμός αποτελεί και το 1ο check point, με ώρα αποκλεισμού τις 19:30 (5 1/2 ώρες)
9ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 45,0 χλμ. Λογκανίκος (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
10ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 48,8 χλμ. Αγόριανη (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
11ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 52,0 χλμ. Γεωργίτσι (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
12ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 56,0 χλμ. Αλευρού (νερό).
13ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 60,0 χλμ. Καστόρι:(νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ρύζι, σούπα)
14ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 66,3 χλμ  Βορδόνια - διασταύρωση (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
15ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 70,0 χλμ. Μέσον διαδρομής, δρόμος για Σπάρτη (νερό)
16ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 74,8 χλμ. Καραβάς - κεντρική πλατεία (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
17ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 80,0 χλμ. Σπάρτη (άγαλμα Λεωνίδα) (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ζυμαρικά).Ο εν λόγω σταθμός αποτελεί και το 2ο check point, με ώρα αποκλεισμού την 02:00 (12 ώρες)
18ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 85,7 χλμ. Μυστράς - άγαλμα Παλαιολόγου (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, σούπα, ρύζι)
19ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 89,5 χλμ. Πικουλιάνικα-Μαζαράκι Καφέ (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
20ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 92,5χλμ. Tρύπη (νερό, ισοτονικό)
21ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 94,6 χλμ. Ανήφορος Ταϋγέτου - Μετά τον Καιάδα (νερό)
22ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 100,7 χλμ. Παναγίτσα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί)
23ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 106,7 χλμ. Τουριστικό (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ζυμαρικά, σούπα). Ο εν λόγω σταθμός αποτελεί και το 3ο check point, με ώρα αποκλεισμού την 07:00 (18 ώρες)
24ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 112,0 χλμ. Κατηφόρα προς Καλαμάτα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
25ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 117,5 χλμ. Αρτεμισία (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
26ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 125,0 χλμ. Πλάτωμα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
27ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 132,0 χλμ. Πλάτωμα με θέα την Καλαμάτα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
28ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 136,0 χλμ. Δρόμος Καλαμάτας (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ - KAΛΑΜΑΤΑ: 142,0 χλμ.
(ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΑΥΤΟ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΌ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΝΤΑ)
Κινητός σταθμός: Στο κομμάτι της διαδρομής μετά την Σπάρτη μέχρι και τον τερματισμό θα υπάρχουν δυο κινητοί σταθμοί ανεφοδιασμού που θα κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις, με τα απολύτως απαραίτητα προς κατανάλωση (νερό, ισοτονικό, coca-cola)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δικαιούστε να λάβετε μέρος στον Δρόμο των Αθανάτων - Αγώνας 142χλμ. θα πρέπει να τηρείτε κάποιο από τα κάτωθι αγωνιστικά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να έχουν συμβεί εντός της περιόδου της τελευταίας διετίας 2018 - 2020:
-Να έχετε τερματίσει στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ή στο Φειδιππίδειο Δρόμο, αγώνες απόστασης 245 χλμ. Αθήνας-Σπάρτης, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει στον αγώνα Δρόμου Δόλιχος απόστασης 255 χλμ. εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει στον αγώνα δρόμου Ολύμπιος Άθλος 180 χλμ. Αρχαία Νεμέα-Ολυμπία, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει στους αγώνες Ευχίδειος Άθλος 107,5 χλμ. ή Ευχίδειος Υπεράθλος 215χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει εντός του χρονικού ορίου των 100χλμ. του αγώνα στην Ψάθα, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει οποιοδήποτε αγώνα υπεραπόστασης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, άνω των 50 χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει οποιοδήποτε trail αγώνα βουνού, σε ανώμαλο έδαφος, άνω των 40 χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές.  

ΕΠΑΘΛΑ - ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ
Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ 24 ΩΡΩΝ, θα λάβουν, ένα πανέμορφο - πρωτότυπο μετάλλιο που θα παραπέμπει πλήρως στην Ελληνική Ιστορία, καθώς και δίπλωμα συμμετοχής.
Κύπελλα θα λάβουν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Αναμνηστικά δώρα του αγώνα με τα λογότυπα της διοργάνωσης, θα πάρουν όλοι όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα, είτε τερματίσουν, είτε όχι.

ΓΕΥΜΑΤΑ
Θα δοθούν 2 γεύματα προς τους δρομείς. Το ένα θα είναι pasta party, που θα δωθεί πλησίον της εκκίνησης του αγώνα, στην Τρίπολη. Επίσης μετά το τέλος του αγώνα, θα δοθεί γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες στην Καλαμάτα σε εστιατόριο πλησίον στο σημείο του τερματισμού.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Θα υπάρχει μεταφορά των αθλητών από και προς την Αθήνα, για τον αγώνα. Το πούλμαν της διοργάνωσης θα ξεκινήσει από την Αθήνα στις 8:30 μ.μ. στις 31 Οκτωβρίου από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο). Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ανάμεσα στις ώρες 15:00 – 15:30, περίπου, και μετά το πέρας όλων των προγραμματιζομένων εκδηλώσεων του αγώνα. Δεν χρειάζεται να δηλώσετε κάπου συμμετοχή για την μεταφορά σας με το πούλμαν της διοργάνωσης, αυτό μπορείτε να το κάνετε στο link με την φόρμα συμμετοχής πιο κάτω. Για την μεταφορά σας με το πούλμαν της διοργάνωσης, απαιτείται πρόσθετο κόστος 10,00€ από το προβλεπόμενο που υπάρχει για όλους τους αθλητές.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ
Όλοι οι αθλητές καλούνται να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ Ή ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Επίσης όσοι λάβουν μέρος στον αγώνα και με την παραλαβή του αριθμού τους, θα πρέπει να υπογράψουν την απαραίτητη δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.
Μέχρι και την Κυριακή 25/10/2020 στις 12:00 το βράδυ. Από εκείνη την ημερομηνία καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μετά την καταλυκτική ημερομηνία, το κόστος συμμετοχή τους διπλασιάζεται από τα 70,00 ευρώ, στα 140,00 ευρώ.

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑ
Το κόστος για όποιον θέλει να συμμετάσχει στον ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ  είναι 70,00€. Σε περίπτωση μετακίνησης μέσω του πούλμαν της διοργάνωσης ανέρχεται στα 80,00€. Καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσό, μέχρι και την Κυριακή 25/10/2020, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας. 
Αριθμός λογ/σμου Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 50 7306 3798 547 
IBAN: GR0801 7207 3000 5073 0637 98 547
Όνομα δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Παρακαλούμε να αναφέρεται το όνομά σας στο καταθετήριο ή να προσκομίσετε το εν λόγω ποσό, στο κατάστημα αθλητικών επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, από τις 09.00 – 18.00 κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ. 215 5408840). 
Σημειώνοντας και μόνο το όνομά σας στο καταθετήριο, θα μας δoθεί η δυνατότητα να διασταυρώσουμε την εξόφλησή σας. 
Όποιος δεν έχει καταβάλει το αντίτιμο της συμμετοχής του, μέχρι και την προβλεπόμενη ημερομηνία(25/10/2020), η εγγραφή του θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα.
Πληρωμές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές του αγώνα, θα γίνουν  αμέσως μετά την λήξη του αγώνα - στις 14:00. Ακόμα και τα αναμνηστικά μετάλλια προς όλους θα γίνουν ακριβώς εκείνη την ώρα, μαζί με την απονομή των κυπέλλων, μετά τις 14:00 περίπου.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η παραλαβή των αριθμών σας, μπορεί να γίνει από τις 11:00, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πλησίον της εκκίνησης του αγώνα. Επίσης θα υπάρχει και μέριμνα προκειμένου να αλλάξετε τα ρούχα σας. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεριμνήσουμε προκειμένου η παραλαβή των αριθμών να πραγματοποιηθεί σε στεγασμένο χώρο, πλησίον της εκκίνησης του αγώνα

ΔΙΑΜΟΝΗ
Η διοργάνωση του αγώνα δεν εμπλέκεται καθόλου με την διαμονή των αθλητών. Οι αθλητές όσοι  επιθυμούν, μπορούν να διαμείνουν είτε την παραμονή του αγώνα στην Τρίπολη, είτε στην Καλαμάτα με δική τους μέριμνα. Εντούτοις η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει, για το μπάνιο των αθλητών και όσοι το επιθυμούν, σε κάποιο παρακείμενο ξενοδοχείο, πλησίον του τερματισμού του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΑ
Πίσω από τον τελευταίο αθλητή, θα υπάρχει όχημα της διοργάνωσης - σκούπα, το οποίο θα περισυλλέγει τους αθλητές, που θα έχουν εγκαταλείψει και δεν έχουν δικό τους μέσο-συνοδό. Το όχημα όταν φτάσει στο σταθμό της Σπάρτης θα μεταφορτώσει τους αθλητές που θα έχουν εγκαταλείψει στο πούλμαν της διοργάνωσης που θα βρίσκεται ήδη εκεί με τα πράγματα τους και θα αναχωρήσει αμέσως μετά το κλείσιμο του σταθμού στις 2:00 για τον τελικό προορισμό - την Καλαμάτα. Όποιος λοιπόν αθλητής, εγκαταλείψει στον αγώνα μετά την Σπάρτη, και δεν έχει δικό του μέσο μετάβασης, θα χρησιμοποιήσει το όχημα - σκούπα της διοργάνωσης, που θα φτάσει στον τερματισμό, σχεδόν με το τέλος του αγώνα.
Θα μπορείτε να αφήσετε οποιαδήποτε αντικείμενα - εφόδια που χρειάζεστε, σε οποιοδήποτε σταθμό του αγώνα επιθυμείτε! Η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει, να τα εναποθέσει έγκαιρα, στον σταθμό που επιθυμείτε, και οτιδήποτε θέλετε αφήσετε στους εν λόγω σταθμούς εκτός τροφίμων, θα το βρείτε μετά το τέλος του αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Σάββατο 31/10/2020
08:30 Aναχώρηση πούλμαν με τους αθλητές από Αθήνα
11:00 Άνοιγμα γραμματείας πλησίον της εκκίνησης του αγώνα, στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη
12:00 Pasta party
14:00 Εκκίνηση του αγώνα ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ 
Κυριακή 1/11/2020
14:00 Ολοκλήρωση του αγώνα 
14:30 Απονομές επάθλων
15:00-15.30 Αναμενόμενη αναχώρηση πούλμαν για Αθήνα



ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
ΑΡΚΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΡΙ "ΤΟ ΟΡΕΣΘΑΣΙΟΝ"
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΡΤΣΙΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΓΑΝΙΚΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΥΡΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ "Η ΛΟΥΣΙΝΑ"
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΔΟΝΙΩΝ
ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΒΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΥΣΣΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 


Σημ: Στο 56o χλμ. της διαδρομής, ο αγώνας περνάει και από το χωριό μας την Αλευρού. Εκεί θα βρίσκεται ο 12ος σταθμός ανεφοδιασμού, όπου αναμένεται να υποδεχτούμε τους πρώτους αθλητές το Σάββατο, κατά τις 6:30 μ.μ. 'Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα έχουμε μεριμνήσει ώστε στον σταθμό μας να υπάρχουν διάφορα εκλεκτά εδέσματα και ροφήματα για τις ανάγκες όλων των αθλητών.