Συντηρείται το κτίριο «Σπυρόπουλου» στο Καστόρι

30.11.2020

Τελεσφόρησαν οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης για ένταξη του έργου «Επισκευή - Ανακαίνιση κτιρίου Σπυρόπουλου», που βρίσκεται στο Καστόρι Δ. Σπάρτης, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο περιλαμβάνεται στην λίστα με 13 άλλα έργα που συνολικά εντάχθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αντικείμενο του έργου, που έχει προϋπολογισμό 779.000 ευρώ, είναι οι επεμβάσεις επισκευής, ανακαίνισης και αποκατάστασης του εν λόγω ανενεργού δημοτικού κτιρίου, ολικής επιφανείας 610,78 μ2, ώστε να καταστεί δυνατή στην συνέχεια η επανάχρηση του κτιρίου από τον Δήμο Σπάρτης.

Με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου θα λειτουργήσει, από τον Δήμο Σπάρτης, πολυχώρος δραστηριοτήτων (ΚΑΠΗ, δημοτική βιβλιοθήκη, πολυχώρος εκδηλώσεων κλπ).

Η αρχή για την υλοποίηση του έργου έγινε με την σύνταξη της μελέτης από τον πρώην Δήμο Πελλάνας, ενώ η πρόταση ένταξης του έργου κατατέθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Σπάρτης του Βαγγέλη Βαλιώτη.

«Ευχαριστούμε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον γενικό του διευθυντή κ. Γιάννη Σκάλκο για το συνεχές ενδιαφέρον τους», αναφέρει ο συνεργάτης του δημάρχου Σπάρτης κ. Ιωάννης Ράλλης.

Πηγή: Lakonikos.gr