Δασικοί Χάρτες: Αναμόρφωση περιεχομένου και διόρθωση των σφαλμάτων από τις υπηρεσίες

06.04.2021  

Σε διορθώσεις στα σφάλματα που έχουν γίνει στο θεματικό περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι οι διορθώσεις των αστοχιών θα γίνουν με οριζόντιες εσωτερικές διαδικασίες, δίχως να χρειάζεται να προηγηθεί υποβολή αντίρρησης και χωρίς κόστος για τους πολίτες.

«Θα διορθώσουμε τα σφάλματα χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη και χωρίς κόστος με εσωτερική διαδικασία για αυτό εξετάζουμε ξανά τους χάρτες και βλέπουμε που υπάρχουν αυτά τα σφάλματα. Οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν να διορθωθούν τα πρόδηλα σφάλματα, να συμπεριληφθούν στους δασικούς χάρτες οι αποφάσεις της διοίκησης που δεν έχουν συμπεριληφθεί και να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Επίσης μειώσαμε το τέλος υποβολής αντιρρήσεων κατά 50%», ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι η κύρωση των δασικών χαρτών αποτελεί έργο εθνικής σημασίας το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην χώρα και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει παράταση έξι μηνών στην διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για το περιεχόμενο των δασικών χαρτών και να μειώσει το τέλος υποβολής αντιρρήσεων κατά 50%, ενώ για όσους έχουν ήδη υποβάλει αντίρρηση, η διαφορά θα πιστωθεί στον λογαριασμό τους. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις, πάντως, δεν πρόκειται να κατατεθούν προτού εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ για την αναθεώρηση των δασικών χαρτών.

Πηγή: dasarxeio.com