«Φωνή Ψυχής» του Σταύρου Θεοδωρόπουλου

25.04.2021

Το πρώτο βιβλίο του συμπατριώτης μας Σταύρου Θεοδωρόπουλου, με θέμα την αυτοβελτίωση και την προσωπική ανάπτυξη.

«Φωνή Ψυχής» είναι η ικανότητα να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες στιγμές, να αφήνουμε πίσω μας τις συναισθηματικές πληγές και να κοιτάμε προς το μέλλον. Είναι μια ικανότητα που όλοι έχουμε και μπορούμε να αναπτύξουμε. Σίγουρα στην ζωή μας δεν γίνεται όλα να κυλούν ομαλά και θετικά· ακόμα κι αν γινόταν, θα ζούσαμε δίχως σκοπούς και προσπάθεια. Οι δυσκολίες, τα εμπόδια και τα προβλήματα είναι αυτά που σφυρηλατούν και δημιουργούν ανθρώπους με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία. Ανθρώπους που δεν κάνουν πίσω βήματα μπροστά από μια «λακκούβα», αλλά με την Φωνή της Ψυχής περνούν από μέσα της «ατσαλάκωτοι». 
Το να προσπαθούμε διαρκώς και πάντοτε να αποφεύγουμε τα αρνητικά συναισθήματα και τις δυσκολίες, ίσως μπορεί να βοηθά προσωρινά, ωστόσο μακροπρόθεσμα αυτό που συμβαίνει είναι να κλιμακώνονται και να γίνεται όλο και δυσκολότερο να τα διαχειριστούμε. Σκεφτείτε τις ικανότητές σας, βρείτε τον εαυτό σας και τα όσα έχετε καταφέρει, και τότε μπορείτε να βρείτε κάτι θετικό μέσα στις δυσκολίες.
Εμείς παρατάμε/καθορίζουμε τις επιλογές μας στην ζωή, εμείς αφήνουμε τον χρόνο να κυλήσει όπως θέλουμε, μόνο εμείς έχουμε την δύναμη να το αλλάξουμε. Αν πιστέψουμε σε εμάς, εάν αγαπήσουμε εμάς, τότε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε τις λύσεις που χρειαζόμαστε για να νιώσουμε χαρά και να επουλώσουμε τις άσχημες στιγμές μας. Σε κάθε παραμύθι που γνωρίζουμε και που λέμε στα παιδιά, ο ήρωας προχωρά ό,τι και αν συμβεί, γιατί πιστεύει πως μπορεί και θα καταφέρει να φτάσει στον στόχο του. Ήρθε η στιγμή να πάρετε αποφάσεις διαφορετικές από αυτές του παρελθόντος. Τώρα πρέπει να υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι ποτέ δεν θα υποκύψετε, ποτέ δεν θα ξαναπαραδοθείτε στην ηττοπάθεια ή την απελπισία.

Περιεχόμενα

1. Εισαγωγή
2. Όνειρο
3. Θάρρος
4. Αισιοδοξία
5. Ελπίδα
6. Αγάπη
7. Πίστη
8. Αντί Επιλόγου
9. Φράσεις Ενδυνάμωσης

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άνω Τελεία


Ο Σταύρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι, αλλά μεγάλωσε και ζει στην Τρίπολη. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδίκευση στις Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές. Εργάζεται ως Φιλόλογος.