8ος Δρόμος Αθανάτων - Αγώνας υπεραπόστασης 140 χλμ.

04.02.2022

Αφιερωμένος στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής 1922 - 2022

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης "ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ", η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την  συμμετοχή του Αθλητικού οργανισμού δήμου Σπάρτης, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, προκηρύσσουν τον Αγώνα Υπεραπόστασης 142 χλμ. με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29/10/2022 - 30/10/2022 και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή ΤΡΙΠΟΛΗ - ΣΠΑΡΤΗ - ΜΥΣΤΡΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
1. Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
2. Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
3. Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
4. Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 29/10/2022 - 30/10/2022
Εκκίνηση Αγώνα: Σάββατο 29 Οκτώβρη 2022, Τρίπολη Αρκαδίας, Άγαλμα Κολοκοτρώνη (Πλατεία Άρεως)
Ώρα εκκίνησης: 14:00 μ.μ.
Χιλιόμετρα: 142
Τερματισμός αγώνα: Κυριακή 30 Οκτώβρη 2022, κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στις 14:00 μ.μ.
Χρονικό όριο αγώνα: Ορίζονται οι 24 ώρες μέχρι τις 13:00 της 30ης Οκτωβρίου 2022.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
1. Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
2. Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
3. Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
4. Το άγαλμα του Γρηγoρίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.
Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφάλτινης δημοσίας οδού. Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφάλτινης δημοσίας οδού. Σε κανένα σημείο δεν εισέρχεται σε χώμα ή σε μονοπάτια.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει μπροστά από το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως της Τριπόλεως. Αφού διασχίσει τα πρώτα μέτρα επί της πλατείας, θα διανύσει περίπου 2 χλμ. μέσα στην Τρίπολη και θα εξέλθει αυτής, πιάνοντας την παλιά Εθνική Τριπόλεως - Καλαμάτας. Αφού διασχίσει περίπου 18 χλμ. επί της Παλιάς Εθνικής Οδού περνώντας τα CP1-CP2-CP3 και φτάσει στο χωριό Κάτω Ασέα, λίγο μετά από αυτό, στο CP4θα στρίψετε αριστερά, προς το χωριό Πάπαρης, το οποίο και θα συναντήσετε στο 24ο χιλιόμετρο της διαδρομής, όπου είναι και το CP5. Μετά το χωριό Πάπαρης και αφού διασχίσετε μερικά χιλιόμετρα, πλέον εισέρχεστε στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και θα κινείστε παράλληλα με την κορυφογραμμή του. Στο 30ο χλμ. εισέρχεστε στο χωριό Σκορτσινός CP6 - CP7και μετά από 8 χλμ. - στο 38ο χλμ. φτάνετε στις πηγές του Ευρώτα CP8, όπου είναι και το πρώτο μεγάλο check point και αποτελεί και κεντρικό σταθμό. Στον εν λόγω σταθμό, θα πρέπει να έχετε φτάσει εντός 5:30 ωρών από την έναρξη του αγώνα. Καταλυκτική ώρα κλεισίματος του σταθμού ορίζεται η 19:30. Επίσης μετά από αυτό το σημείο όλοι οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους φακό κεφαλής, προκειμένου να συνεχίσουν και θα γίνει έλεγχος ως προς αυτό! Μετά τις πηγές του Ευρώτα εισέρχεστε για τα καλά στον Ταΰγετο και αρχίζετε να διασχίζετε, όλα τα πανέμορφα και γραφικά χωριά του Ταϋγέτου. Διαδοχικά θα διασχίσετε τα κάτωθι χωριά όπου στα περισσότερα θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού:
Κυπαρίσσι
Λογκανίκος - CP9
Αγόριανη - CP10
Γεωργίτσι - CP11
Αλευρού - CP12
Καστόρι - CP13
Καστρί
Βορδόνια - CP14
Σέρβου
ενώ σε κάποιο σημείο στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Σπάρτη, θα στρίψετε αριστερά και θα εισέλθετε στην κοινότητα του Καραβά CP16, όπου θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού. 5 χλμ. μετά τον Καραβά, φτάνετε στην πρωτεύουσα της Λακωνίας την Σπάρτη, στο 80ο περίπου χλμ. Πλέον έχετε φτάσει στο δεύτερο άγαλμα του αγώνα, αυτό του Βασιλιά Λεωνίδα. Εκεί μπροστά από το άγαλμα θα υπάρχει ο δεύτερος κεντρικός σταθμός CP17, υπό την επίβλεψη των Σπαρτιατών Δρομέων, οι οποίοι θα αναλάβουν την στελέχωση του σταθμού.
Στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη, θα πρέπει να έχετε φτάσει εντός 12:00 ωρών, μέχρι την 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 30/10/2022.
Πλέον κινείστε εντός της Σπάρτης την οποία και διασχίζετε και στρίβετε αριστερά από τον Κεντρικό δρόμο, με κατεύθυνση, προς τον Μυστρά. Στο 85ο περίπου χλμ. έχετε φτάσει στον Μυστρά CP18, και στο 3ο άγαλμα του προορισμού σας, αυτό του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του Κων/νου Παλαιολόγου.
Μετά τον Μυστρά αρχίζετε να ανεβαίνετε κάθετα τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και να έχετε μπροστά σας το δυσκολότερο σημείο του αγώνα, την ανάβαση του Ταϋγέτου, με τελικό προορισμό την Καλαμάτα. Περνάτε από τον οικισμό Πικουλιάνικα CP19 όπου η θέα της πόλης της Σπάρτης την νύχτα σας αποζημιώνει μετά την παρατεταμένη ανηφόρα έως εκεί, την Τρύπη CP20 και από τον ιστορικό Καιάδα (καλό θα είναι ιδιαίτερα στο κομμάτι αυτό της διαδρομής να είστε εφοδιασμένοι με κάποιο αντιανεμικό αφού ο αέρας και το κρύο τις ώρες που θα περάσετε συνήθως είναι αρκετά έντονο), και αρχίζετε να ανηφορίζετε για τα καλά πλέον, μέσα από φουρκέτες του ασφάλτινου ορεινού δρόμου του Ταϋγέτου. Θα περάσετε επίσης, μέσα από τις θρυλικές τρύπες που διέρχεται ο δρόμος, όπου στο 100χλμ περίπου θα βρείτε το CP22, είναι μια ευκαιρία να δείτε την απόδοση σας στα 100χλμ, και στην συνέχεια θα κατευθυνθείτε προς την κορυφογραμμή. Μετά 27 περίπου χιλιόμετρα λοιπόν από την Σπάρτη, έχετε φτάσει στην κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και στο Τουριστικό κατάστημα, όπου βρίσκετε τον τελευταίο κεντρικό σταθμό CP23, περίπου στο 107ο χλμ. της διαδρομής. Εκεί καλείστε να φτάσετε εντός 17:50 ωρών από την εκκίνηση του αγώνα - μέχρι τις 06:30 το πρωί της Κυριακής 30/10/2022. Από εκεί και πέρα, αρχίζει πλέον η κατηφόρα, καθώς κατέρχεστε τον Ταΰγετο και τίποτα δεν σας σταματάει, μέχρι τον τελικό σας προορισμό, που είναι η Καλαμάτα! Για το γεγονός ότι η παρατεταμένη ανηφόρα σας έχει κουράσει φυσικά αλλά και σωματικά και η κατηφόρα θα είναι αρκετά επίπονη για τα πόδια κυρίως οι επόμενοι 4 σταθμοί προσπαθήσαμε να έχουν ένα ικανοποιητικό χρονικό όριο αποκλεισμού. Έτσι κατεβαίνοντας θα συναντήσετε το CP24 στο 112ο χλμ, θα περάσετε το χωριό Αρτεμισία CP25 στο 117ο χλμ. και σας μένει περίπου ένας ημιμαραθώνιος ακόμα, μέχρι να φτάσετε στην Καλαμάτα. Διασχίζετε τα τελευταία χιλιόμετρα επί του Ταϋγέτου, με το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να είναι κατηφορικό πλην του σημείου στο 130ο χλμ. περίπου όπου αντικρίζετε ένα δύσκολο κομμάτι ανηφορικό με 5 φουρκέτες, αλλά πλέον ο τερματισμός όταν ανεβείτε το κομμάτι αυτό απέχει πλέον μόνο 10 χλμ. και η θέα της Καλαμάτας από ψηλά και το CP27 σας ανταμείβει 100% ! Φεύγοντας από εκεί πια φτάνετε στο 136ο χλμ. της διαδρομής, όπου υπάρχει και ο και τελευταίος σταθμός του αγώνα  CP28. Πλέον η Καλαμάτα, βρίσκεται από κάτω σας και την βλέπετε σχεδόν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, μέχρι να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό. Μπαίνετε μέσα στην Καλαμάτα, κάπου στο 140ο χλμ. Αφού κάνετε περίπου 2 χιλιόμετρα μέσα στην Καλαμάτα, φτάνετε στο κέντρο της Καλαμάτας, και στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στέκονται αγέρωχα τα αγάλματα των οπλαρχηγών του 1821, ανάμεσα τους και του Γρηγόριου Δικαίου, πιο γνωστού και ως Παπαφλέσσα. Έχετε πια τερματίσει, μετά από 142 και πλέον χιλιόμετρα, κάνοντας έναν επίπονο και συνάμα πανέμορφο αγώνα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ - ΩΡΑΡΙΑ ΣΤΑΘΜΩΝ
Ο σταθμός 5 καθώς και όλοι οι σταθμοί από τον 8ο μέχρι τέλους πλην του 15ου και του 28ου αποτελούν κόφτες, όλοι έχουν ωράρια ανοίγματος και κλεισίματος τα οποία θα τηρηθούν αυστηρά και τα οποία μπορείτε να δείτε στο πίνακα που ακολουθεί στο τέλος.

1ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 5,0 χλμ ΕΚΟ (νερό)
2ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 10,5 χλμ. Ανεμογεννήτριες - αρχή ανηφόρας (νερό)
3ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 14,7 χλμ. Διασταύρωση προς Σπάρτη - Βλαχοκερασιά (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
4ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 19,3 χλμ. Στροφή προς Πάπαρη - γραμμές τρένου (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
5ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 24,2 χλμ. Πάπαρης (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
6ος ΣταθμόςΑνεφοδιασμού: 30,0 χλμ. Διασταύρωση Σκορτσίνος - Αγριακόνα (νερό)
7ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 35,0 χλμ. Σκορτσίνος (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
8ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 37,0 χλμ. Πηγές Ευρώτα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ζυμαρικά). Ο εν λόγω σταθμός αποτελεί και το 1ο check point, με ώρα αποκλεισμού τις 19:30 (5 1/2 ώρες)
9ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 45,0 χλμ. Λογκανίκος (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
10ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 48,8 χλμ. Αγόριανη (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
11ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 52,0 χλμ. Γεωργίτσι (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
12ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 56,0 χλμ. Αλευρού - Σταθμός "Διονύσης Αθανασόπουλος" (νερό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα).
13ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 60,0 χλμ. Καστόρι (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ρύζι, σούπα)
14ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 62,0 χλμ  Καστρί (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί,αλμυρά, γλυκίσματα)
15ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 66,3 χλμ  Βορδόνια - διασταύρωση (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
16ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 70,0 χλμ. Μέσον διαδρομής, δρόμος για Σπάρτη (νερό) - ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
17ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 74,8 χλμ. Καραβάς - κεντρική πλατεία (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
18ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 80,0 χλμ. Σπάρτη (άγαλμα Λεωνίδα) (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ζυμαρικά).Ο εν λόγω σταθμός αποτελεί και το 2ο check point, με ώρα αποκλεισμού την 02:00 (12 ώρες)
19ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 85,7 χλμ. Μυστράς - Ταβέρνα Μπουρλόκας (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, σούπα, ρύζι)
20ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 89,5 χλμ. Πικουλιάνικα - Μαζαράκι Καφέ (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
21ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 92,5χλμ. Tρύπη (νερό, ισοτονικό)
22ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 94,6 χλμ. Ανήφορος Ταϋγέτου - Μετά τον Καιάδα (νερό) - ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
23ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 100,7 χλμ. Παναγίτσα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί)
24ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 106,7 χλμ. Τουριστικό (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα, ζυμαρικά, σούπα). Ο εν λόγω σταθμός αποτελεί και το 3ο check point, με ώρα αποκλεισμού την 07:00 (18 ώρες)
25ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 112,0 χλμ. Κατηφόρα προς Καλαμάτα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
26ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 117,5 χλμ. Αρτεμισία (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
27ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 125,0 χλμ. Πλάτωμα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola, χυμοί, αλμυρά, γλυκίσματα)
28ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 132,0 χλμ. Πλάτωμα με θέα την Καλαμάτα (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)
29ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 136,0 χλμ. Δρόμος Καλαμάτας - Σταθμός "Λεωνίδας Παπαδόπουλος"  (νερό, ισοτονικό, Coca Cola)

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ - KAΛΑΜΑΤΑ: 142,0 χλμ.
(ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΑΥΤΟ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΌ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΝΤΑ)
Κινητός σταθμός: Στο κομμάτι της διαδρομής μετά την Σπάρτη μέχρι και τον τερματισμό θα υπάρχουν δυο κινητοί σταθμοί ανεφοδιασμού (αυτοκίνητα διοργάνωσης) που θα κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις, με τα απολύτως απαραίτητα προς κατανάλωση (νερό, ισοτονικό, coca-cola)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δικαιούστε να λάβετε μέρος στον Δρόμο των Αθανάτων - Αγώνας 142χλμ. θα πρέπει να τηρείτε κάποιο από τα κάτωθι αγωνιστικά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να έχουν συμβεί εντός της περιόδου της τελευταίας διετίας 2020 - 2022:
-Να έχετε τερματίσει στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ή στο Φειδιππίδειο Δρόμο, αγώνες απόστασης 245 χλμ. Αθήνας-Σπάρτης, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει στον αγώνα Δρόμου Δόλιχος απόστασης 255 χλμ. εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει στον αγώνα δρόμου Ολύμπιος Άθλος 180 χλμ. Αρχαία Νεμέα-Ολυμπία, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει στους αγώνες Ευχίδειος Άθλος 107,5 χλμ. ή Ευχίδειος Υπεράθλος 215χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει εντός του χρονικού ορίου των 100χλμ. του αγώνα στην Ψάθα, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει οποιοδήποτε αγώνα υπεραπόστασης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, άνω των 50 χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Να έχετε τερματίσει οποιοδήποτε trail αγώνα βουνού, σε ανώμαλο έδαφος, άνω των 40 χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ
Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ 24 ΩΡΩΝ, θα λάβουν, ένα πανέμορφο - πρωτότυπο μετάλλιο που θα παραπέμπει πλήρως στην Ελληνική Ιστορία, καθώς και δίπλωμα συμμετοχής.
Κύπελλα θα λάβουν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Αναμνηστικά δώρα του αγώνα με τα λογότυπα της διοργάνωσης, θα πάρουν όλοι όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα, είτε τερματίσουν, είτε όχι.

ΒIB NUMBERS
Φέτος μιας και ο αγώνας είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο κάθε αθλητής θα φέρει στο BIB του, ενδεικτικά ένα τοπωνύμιο της Μικράς Ασίας !!!

ΓΕΥΜΑΤΑ
Θα δοθούν 2 γεύματα προς τους δρομείς. Το ένα θα είναι pasta party, που θα δωθεί πλησίον της εκκίνησης του αγώνα, στην Τρίπολη. Επίσης μετά το τέλος του αγώνα, θα δοθεί γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες στην Καλαμάτα στο εστιατόριο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ πλησίον του τερματισμού. Για το γεύμα του τερματισμού, θα σας δωθεί στην εκκίνηση του αγώνα στην γραμματεία, κουπόνι φαγητού!

DROP BAGS
Θα υπάρξει ειδική μέριμνα σε διαμορφωμένο χώρο στην εκκίνηση του αγώνα, όπου θα μπορείτε να αφήσετε πράγματα που θα τα βρείτε σε όποιον σταθμό επιθυμείτε κατά την διέλευσή σας. Πράγματα θα μπορείτε να αφήσετε στους εξής σταθμούς - cp:
5ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 24,2 χλμ. Πάπαρης
8ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 37,0 χλμ. Πηγές Ευρώτα
9ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 45,0 χλμ. Λογκανίκος
11ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 52,0 χλμ. Γεωργιτσι
12ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 56,0 χλμ. Αλευρού (Σταθμός Διονύσης Αθανασόπουλος)
13ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 60,0 χλμ. Καστόρι
15ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 66,3 χλμ. Βορδόνια - διασταύρωση
17ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 74,8 χλμ. Καραβάς - κεντρική πλατεία
18ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 80,0 χλμ. Σπάρτη (άγαλμα Λεωνίδα)
19ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 85,7 χλμ. Μυστράς
20ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 89,5 χλμ. Πικουλιάνικα - Μαζαράκι Καφέ
23ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 100,7 χλμ. Παναγίτσα
24ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 106,7 χλμ. Τουριστικό
26ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 117,5 χλμ. Αρτεμισία
27ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 125,0 χλμ. Πλάτωμα
28ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 132,0 χλμ. Θέση Σημαία με θέα την Καλαμάτα
29ος Σταθμός Ανεφοδιασμού: 136,0 χλμ. Δρόμος Καλαμάτας (Σταθμός Λεωνίδας Παπαδόπουλος)

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Θα υπάρχει μεταφορά των αθλητών από και προς την Αθήνα, για τον αγώνα. Το πούλμαν της διοργάνωσης θα ξεκινήσει από την Αθήνα στις 8:30 μ.μ. στις 29 Οκτωβρίου από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο). Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 15:00 περίπου, και μετά το πέρας όλων των προγραμματιζομένων εκδηλώσεων του αγώνα. Δεν χρειάζεται να δηλώσετε κάπου συμμετοχή για την μεταφορά σας με το πούλμαν της διοργάνωσης, αυτό μπορείτε να το κάνετε στο link με την φόρμα συμμετοχής πιο κάτω. Για την μεταφορά σας με το πούλμαν της διοργάνωσης, απαιτείται πρόσθετο κόστος 20,00€ από το προβλεπόμενο που υπάρχει για όλους τους αθλητές. Επίσης όσοι αθλητές επιθυμείτε να αφήσετε τα οχήματα σας στην Τρίπολη πριν την εκκίνηση του αγώνα, μπορείτε να το κάνετε, και το πούλμαν της διοργάνωσης μετά το τέλος του αγώνα, επιστρέφοντας για Αθήνα, θα κάνει στάση στην Τρίπολη, προκειμένου την διεκπεραίωση σας, στα οχήματα σας.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ
Όλοι οι αθλητές καλούνται να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ Ή ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Επίσης όσοι λάβουν μέρος στον αγώνα και με την παραλαβή του αριθμού τους, θα πρέπει να υπογράψουν την απαραίτητη δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΑΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ COVID
Προκειμένου να συμμετάσχετε με βάση τα πρωτόκολλα covid 19, θα πρέπει να είστε σε μία από τις κάτωθι κατηγορίες:
-Να είστε πλήρως εμβολιασμένοι
-Να έχετε νοσήσει τις τελευταίες 180 ημέρες
Για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχετε φέρει κάποιο από τα εν λόγω έγγραφα.
Σημ.: Eπειδή συνέχεια τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα αλλάζουν, να ενημερώνεστε σχετικά με αυτά και τι ισχύει, ώστε ενδεχομένως κατά την διάρκεια των μηνών να μπορέσετε να δηλώσετε εάν τυχόν δεν ανήκετε σε κάποια από τις άνω κατηγορίες!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.
Μέχρι και την Δευτέρα 24/10/2022 στις 12:00 το μεσημέρι. Από εκείνη την ημερομηνία καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μετά την καταληκτική ημερομηνία, το κόστος συμμετοχή τους διπλασιάζεται από τα 70,00 ευρώ, στα 140,00 ευρώ.

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑ
Το κόστος για όποιον θέλει να συμμετάσχει στον ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ είναι 70,00€. Σε περίπτωση μετακίνησης μέσω του πούλμαν της διοργάνωσης ανέρχεται στα 90,00€. Καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσό, μέχρι και την Τρίτη 25/10/2022, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας.
Αριθμός λογ/σμου Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 50 7306 3798 547
IBAN: GR0801 7207 3000 5073 0637 98 547
Όνομα δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Παρακαλούμε να αναφέρεται το όνομά σας στο καταθετήριο ή να προσκομίσετε το εν λόγω ποσό, στο κατάστημα αθλητικών επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, από τις 09:00 – 17:00 κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλ. 215 5408840).
Σημειώνοντας και μόνο το όνομά σας στο καταθετήριο, θα μας δoθεί η δυνατότητα να διασταυρώσουμε την εξόφλησή σας.
Όποιος δεν έχει καταβάλει το αντίτιμο της συμμετοχής του, μέχρι και την προβλεπόμενη ημερομηνία, η εγγραφή του θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα.
Πληρωμές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές του αγώνα, θα γίνουν αμέσως μετά την λήξη του αγώνα - στις 14:00. Τα αναμνηστικά μετάλλια προς όλους, φέτος θα δωθούν στον καθένα με τον τερματισμό τους λόγω των ειδικών προωτοκόλλων της ΓΓΑ, μαζί με την απονομή των κυπέλλων, μετά τις 14.00 περίπου.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η παραλαβή των αριθμών σας, μπορεί να γίνει από τις 10:30, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πλησίον της εκκίνησης του αγώνα, στην Πλατεία Άρεως στην Τρίπολη. Επίσης θα υπάρχει και μέριμνα προκειμένου να αλλάξετε τα ρούχα σας. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεριμνήσουμε προκειμένου η παραλαβή των αριθμών να πραγματοποιηθεί σε στεγασμένο χώρο, πλησίον της εκκίνησης του αγώνα.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Η διοργάνωση του αγώνα δεν εμπλέκεται καθόλου με την διαμονή των αθλητών. Οι αθλητές όσοι επιθυμούν, μπορούν να διαμείνουν είτε την παραμονή του αγώνα στην Τρίπολη, είτε στην Καλαμάτα με δική τους μέριμνα. Εντούτοις η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει, για το μπάνιο των αθλητών και όσοι το επιθυμούν, σε κάποιο παρακείμενο ξενοδοχείο, πλησίον του τερματισμού του αγώνα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
Πίσω από τον τελευταίο αθλητή, θα υπάρχει όχημα της διοργάνωσης - σκούπα, το οποίο θα περισυλλέγει τους αθλητές, που θα έχουν εγκαταλείψει και δεν έχουν δικό τους μέσο-συνοδό. Το όχημα όταν φτάσει στο σταθμό της Σπάρτης θα μεταφορτώσει τους αθλητές που θα έχουν εγκαταλείψει στο πούλμαν της διοργάνωσης που θα βρίσκεται ήδη εκεί με τα πράγματα τους και θα αναχωρήσει αμέσως μετά το κλείσιμο του σταθμού στις 2:00 για τον τελικό προορισμό - την Καλαμάτα.
Όποιος αθλητής, εγκαταλείψει στον αγώνα μετά την Σπάρτη, και δεν έχει δικό του μέσο μετάβασης, θα χρησιμοποιήσει το όχημα - σκούπα της διοργάνωσης, που θα φτάσει στον τερματισμό, σχεδόν με το τέλος του αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 29/10/2022
08:30 Aναχώρηση πούλμαν με τους αθλητές από Αθήνα
10:30 Άνοιγμα γραμματείας πλησίον της εκκίνησης του αγώνα, στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη
12:00 Pasta party
14:00 Εκκίνηση του αγώνα ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ
Κυριακή 30/10/2022
13:00 Ολοκλήρωση του αγώνα
13:30 Απονομές επάθλων
15:00 Αναμενόμενη αναχώρηση πούλμαν για ΑθήναΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
ΑΡΚΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΡΙ "ΤΟ ΟΡΕΣΘΑΣΙΟΝ"
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΡΤΣΙΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΓΑΝΙΚΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΥΡΟΥΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ "Η ΛΟΥΣΙΝΑ"
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΔΟΝΙΩΝ
ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΒΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΥΣΣΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 


Σημ: Στο 56o χλμ. της διαδρομής, ο αγώνας περνάει και από το χωριό μας την Αλευρού. Εκεί, στον 12ο σταθμό ανεφοδιασμού "Διονύσης Αθανασόπουλος", αναμένεται να υποδεχτούμε τους πρώτους αθλητές το Σάββατο κατά τις 6:30 μ.μ. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα έχουμε μεριμνήσει ώστε στον σταθμό μας να υπάρχουν επιπλέον διάφορα εκλεκτά εδέσματα και ροφήματα για τις ανάγκες όλων των αθλητών.