Έναρξη ψεκασμών δακοκτονίας στην Λακωνία

01.07.2022

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου 2022 αρχίζει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας. Πιο συγκεκριμένα:

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου ψεκασμοί θα γίνουν στις Τοπικές Κοινότητες Ασωπού, Παπαδιανίκων, Πακίων - Ελιάς και Νομίων Δ. Μονεμβασίας, Ζαραφώνας - Καρίτσας Δ. Ευρώτα, Παλαιόβρυσης και Μελιτίνης Δ. Ανατολικής Μάνης και Αφυσσού, Αλευρούς, Γεωργιτσίου, Περιβολίων, Καστορείου Δ. Σπάρτης.

Την Τρίτη 5 Ιουλίου ψεκασμοί θα γίνουν στην Τοπική Κοινότητα Κροκεών Δ. Ευρώτα και την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις Τοπικές Κοινότητες Γερακίου Δ. Ευρώτα και Ελίκας Δ. Μονεμβασίας.

Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων τα κτήματα βρίσκονται στις ανωτέρω Κοινότητες εάν έχουν περιφραγμένα ελαιοκτήματα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιοκτήματα τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη την διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιοκτήματα τους για την διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Οι τομεάρχες δακοκτονίας θα βρίσκονται επιτόπου για την ομαλή υλοποίηση του έργου.

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις παραπάνω αναφερόμενες ημερομηνίες εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την πραγματοποίηση τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2731363330, 2731363333, 2731363329, 273136337.

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας