Ενημέρωση για τον αγωγό East Med

20.06.2022

Tο γραφείo κτηματογράφησης για τον αγωγό East Med που λειτουργεί στο Παλαιό Δημαρχείο Σπάρτης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κος Πέτρος Δούκας όπου και ενημερώθηκε από την κ. Μαρίνα Τσέρτου για την σύνταξη των κτηματολογικών διαγραμμάτων για το χερσαίο τμήμα του αγωγού που θα διέρχεται από την Λακωνία και από τον Δήμο Σπάρτης.

Η ανάδοχος εταιρεία έχει αναλάβει την σύνταξη των σχετικών κτηματολογικών διαγραμμάτων για το χερσαίο τμήμα του έργου από την Λακωνία έως και την Θεσπρωτία. Στο πλαίσιο της υπό εκπόνηση κτηματολογικής μελέτης για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου, ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον, εφόσον οι ιδιοκτησίες τους επηρεάζονται από την ζώνη διέλευσης του αγωγού, να απευθυνθούν στα γραφεία κτηματογράφησης των Δήμων Μονεμβασίας, Ευρώτα και Σπάρτης.

Το γραφείο κτηματογράφησης για τον αγωγό στον Δήμο Σπάρτης θα λειτουργεί από τις 14 Ιουνίου έως και τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρες 9:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ. προκειμένου οι ιδιοκτήτες να λάβουν γνώση των αρχικών κτηματολογικών διαγραμμάτων της ζώνης διέλευσης του αγωγού και να συνεργαστούν με τους υπεύθυνους της μελετητικής εταιρείας, συμπληρώνοντας το έντυπο δήλωσης ιδιοκτησίας και προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων της ιδιοκτησίας τους καθώς και κάθε σχετική πρόσθετη πληροφορία.

Σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς, ο αγωγός East Med θα διέλθει από τις Τοπικές Κοινότητες: Σπάρτης, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγόριανης, Αλευρούς, Αφυσσού, Βορδώνιας, Γκοριτσάς, Θεολόγου, Καστορείου, Λογγανίκου, Πελλάνας, Περιβολιών Σελλασίας, Σουστιάνων και Χρυσάφων.