Έναρξη αντιπυρικής περιόδου 2023

08.05.2023

Ξεκίνησε επισήμως την Δευτέρα 1η Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, η αντιπυρική περίοδος 2023. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σπάρτης και η Πολιτική Προστασία Δήμου Σπάρτης απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά και να συμβουλεύονται τις τοπικές Πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Η δημοτική αρχή επεκτείνει όπου είναι εφικτό, το ήδη διευρυμένο πρόγραμμα αποψιλώσεων δημόσιων χώρων. «Στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να προστατεύσουμε την περιοχή μας, τους κατοίκους και το φυσικό περιβάλλον χρειαζόμαστε αρωγούς τους συμπολίτες μας. Γι’ αυτό τους απευθύνουμε έκκληση να προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό στους καθαρισμούς των οικοπέδων τους. Με την υπεύθυνη στάση όλων μας και αυτό το καλοκαίρι θα κυλήσει χωρίς πρόβλημα», δηλώνει ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γεωργία Ζαχαράκη, σημειώνει: «Τα ακαθάριστα οικόπεδα παραμένουν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για την Πολιτική Προστασία καθώς αποτελούν οιονεί πυριτιδαποθήκες της περιοχής. Οι ολοένα αυξανόμενες θερμοκρασίες, η μείωση των βροχοπτώσεων, τα ξερά χόρτα κι ένα τυχαίο γεγονός ή απροσεξία, μπορούν να προκαλέσουν μια πολύ σοβαρή πυρκαγιά με απρόβλεπτες συνέπειες».

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σπάρτης κάνει έκκληση στους συμπολίτες μας να προχωρήσουν σε αποψιλώσεις των εκτάσεών τους καθώς σύμφωνα με το Νόμο 3463/06 και την υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, η υπηρεσία υποχρεούται να προχωρήσει στην επιβολή προστίμου (0,50€/τετραγωνικό μέτρο) με ελάχιστο πόσο τα 200 ευρώ, κάτι που θα είναι δυσάρεστο.

Πηγή: Δήμος Σπάρτης