12η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στην Σελλασία

02.08.2015

Ο Δήμος Σπάρτης,  το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος & η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας , σας προσκαλούν το Σάββατο 8 Αυγούστου στην 12η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, στην Σελλασία του Δήμου Σπάρτης.

Η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού είναι ένας θεσμός που εδώ και 11 χρόνια συμβάλει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας  των Λακωνικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Επίσης συνέβαλε αποφασιστικά στο να διευρύνουν οι Λάκωνες παραγωγοί τις αγορές τους, αποκτώντας την σωστή ιστορική στιγμή, μια νέα εξωστρεφή λογική και αντίληψη.

Όμως οι οικονομικές συνθήκες, που διαμορφώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην χώρα μας, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο για τους παραγωγούς που συμμετείχαν και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τον θεσμό.

Αναγνωρίζοντας τις παραπάνω δυσκολίες είμαστε υποχρεωμένοι, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες προβολής και διάδοσης των εξαιρετικών Σπαρτιατικών και Λακωνικών προϊόντων και της ιδιαίτερης γαστρονομικής μας παράδοσης, ενάντια σε κάθε αντιξοότητα και με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Σας καλούμε λοιπόν σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» στην 12η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού το Σάββατο 8 Αυγούστου στην Σελλασία σε μια γιορταστική γαστρονομική βραδιά με προϊόντα από τον Δήμο Σπάρτης, αλλά και από ολόκληρη την Λακωνία, και στη συνέχεια σε μια υπέροχη μουσική βραδιά.

Έτσι για να πούμε, σε όσους σχεδιάζουν το μέλλον μας χωρίς εμάς, ότι οι Λάκωνες παραγωγοί θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή.

Έχοντας λοιπόν υπ΄όψη μας  όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε για φέτος η Γιορτή να πραγματοποιηθεί μία μόνο μέρα, στις 8 Αυγούστου, ενώ θα προετοιμαστούμε  για μια μεγάλη Γιορτή, τον Αύγουστο 2016, την  13η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού.

Ο Δήμαρχος
Ευάγγελος Βαλιώτης