60’ Ελλάδα: Οδοιπορικό στον Ταΰγετο

http://www.alevrou.com/2017/03/60-lepta-ellada-odoiporiko-ston-taygeto.html
16.03.2017

Απόψε, στις 23:50 στον Alpha.

Με πυξίδα τον άνθρωπο και προορισμό την ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή του Alpha 60’ Ελλάδα, με τον Νίκο Μάνεση, συνεχίζει για πέμπτη χρονιά, το ταξίδι της.

Το πέμπτο οδοιπορικό της εκπομπής μάς οδηγεί στον Ταΰγετο.

Νέο οδοιπορικό. Η πινέζα με το σημαιάκι μπήκε στον χάρτη.

Ταΰγετος, η οροσειρά της Πελοποννήσου που εκτείνεται μεταξύ Μεγαλόπολης, Ευρώτα και Μεσσηνίας μετρά 2.407 μέτρα στην ψηλότερη κορυφή του, τον Αγιολιά και χωρίζει τους Λάκωνες από τους Καλαματιανούς.

Αποστολή τα ορεινά χωριά με τους ανθρώπους τους, τα πέτρινα γεφύρια, τα δάση με τα  έλατα, τα ρέματα, τα ποτάμια και οι καταρράκτες, όλα αυτά που συνθέτουν, δηλαδή, την εικόνα του «αρσενικού» βουνού πάνω από την Σπάρτη…

Τώρα, πώς μπλέξαμε πάλι, με φαράγγια, αναρριχήσεις και ραπέλ, paratrike και μοτοκρός είναι μια άλλη ιστορία. Είναι, ίσως, που δεν το είχαμε ξανακάνει και είπαμε να το δοκιμάσουμε. Extreme sport στον Ταΰγετο. Βλέπετε ως γνωστόν τα… φοβόμαστε κάτι τέτοια.

Αυτό που δεν ξεχνιέται είναι το περπάτημα στις πλαγιές και τα βράχια. Πολύ περπάτημα, για να δείτε αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι.

Πατάμε στο Γεωργίτσι, στο Καστόρειο και τα φαράγγια τους, στον Μυστρά με το κάστρο του, την Αναβρυτή, την Τρύπη με τον Καιάδα, την Βορδόνια, το Ξηροκάμπι, την Λογγάστρα και την Πελλάνα.

Σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε ακόμη:

•        Τον… καλλιτέχνη του Ταϋγέτου

•        Την αιωνόβια της Αναβρυτής

•        Την λύρα των αρχαίων Ελλήνων και τον λαουτιέρη από την Ελβετία

•        Τον Καιάδα των Σπαρτιατών-μύθοι και αλήθειες

•        Χαβιάρι Ταϋγέτου

•        Ιππική τοξοβολία στην Βορδόνια

•        Κρος στον ποταμό Κάστορα

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης και μην ξεχνάτε το ταξίδι συνεχίζεται…

Πηγή: ZappIT