«Ο ανάποδος άνθρωπος» του Πάνου Βούλγαρη

30.04.2020

Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του συμπατριώτη μας Πάνου Βούλγαρη, «Ο Ανάποδος Άνθρωπος».
Μια συλλογή διηγημάτων με ιδιόμορφους χαρακτήρες που ίσως και να έχουμε κάπου συναντήσει.

Σας έχει χαστουκίσει ποτέ στα καλά καθούμενα κάποιος κοστουμαρισμένος κύριος, επτά η ώρα το πρωί; Μπήκατε στο λεωφορείο και, αντί για τη δουλειά σας, καταλήξατε στον πλανήτη Άρη; Ζητήσατε βέβαια εξηγήσεις, αλλά βρήκατε πόρτες κλειστές. Άλλος δεν σας έδινε σημασία γιατί μάθαινε τον σκύλο του πώς να περπατάει ανάποδα, άλλος δεν είχε καθόλου χρόνο να σας ακούσει. Πιστέψτε με, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Για φανταστείτε να μπαίνατε κατά λάθος στο διαμέρισμα του δολοφόνου πιανιστών ή να σας ανατίναζαν στο γήπεδο! Ή - ακόμα χειρότερα - να πιανόσασταν στα δίχτυα της αναποφάσιστης γυναίκας. Πιστεύετε ότι θα επιζούσατε; Αλήθεια, ποιος είναι αυτός με την καραμπίνα που παραμονεύει στο σούπερ μάρκετ; Είναι τα εστιατόρια τόσο ακίνδυνα μέρη όσο νομίζετε; Και αυτός ο άνθρωπος με το Α κεφαλαίο ... από κάπου τον ξέρω.
Περιεχόμενα
  1. Ο άνθρωπος που μοίραζε χαστούκια
  2. Ο άνθρωπος που δολοφονούσε πιανίστες
  3. Ο ανάποδος άνθρωπος
  4. Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει αφεντικό
  5. Ο φανατικός άνθρωπος
  6. Ο άνθρωπος που δεν είχε χρόνο
  7. Ο άνθρωπος που δεν έπαιρνε αποφάσεις
  8. Ο άνθρωπος λεωφορειατζής
  9. Ο άνθρωπος που ήθελε να ξοδέψει χρήματα
  10. Ο άνθρωπος που επέζησε; (Η εξομολόγηση)
  11. Ο Άνθρωπος
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λέμβος


Ο Πάνος Βούλγαρης, μουσικός, συνθέτης και συγγραφέας, γεννήθηκε στη Σπάρτη. Μεγαλωμένος σε οικογένεια μουσικών σπούδασε κλασσική και σύγχρονη μουσική, πιάνο, κιθάρα, αρμονία, αυτοσχεδιασμό. Από το 2012 ζει στο Βερολίνο όπου εργάζεται ως δάσκαλος και επαγγελματίας μουσικός.
Έχει συνθέσει τζαζ, πειραματική μουσική καθώς και μουσική για θέατρο. Η περιπέτειά του με τον κόσμο των λέξεων ξεκίνησε το 2015 όταν άρχισε να δουλεύει πάνω στο πρώτο του βιβλίο.
Το μυθιστόρημα του "Το αερόστατο" κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2017 από τις εκδόσεις Λέμβος. Τον Μάρτιο του 2020 κυκλοφόρησε και η συλλογή διηγημάτων του "Ο ανάποδος άνθρωπος" από τις ίδιες εκδόσεις.