24 χρόνια εθελοντικής αιμοδοσίας στο Καστόρι

10.08.2020

Με επιτυχία, παρά τις δύσκολες συνθήκες, ολοκληρώθηκε η 40ή προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Καστορείου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Αυγούστου, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που υλοποιείται ανελλιπώς εδώ και 24 χρόνια.

Ικανοποιημένος από την επιτυχία μιας ακόμα εθελοντικής δράσης, ο υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος Καστορείου και φαρμακοποιός, κ. Χαράλαμπος Μπασκουρέλος, αναφέρει:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια, λοιπόν:

1. Τους σταθερούς εθελοντές αιμοδότες που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια, με επίγνωση της σημασίας της για τους συμπολίτες μας και όχι μόνο.

2. Τους επισκέπτες της περιοχής, ιδιαίτερα τους νέους και νέες, που αξιοποίησαν τις διακοπές τους σπεύδοντας να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, με συναίσθηση των μεγάλων αναγκών σε αίμα που υπάρχουν και στην περιοχή αλλά και στην χώρα.

3. Την τοπική μας κοινωνία που περιέβαλε με σεβασμό και αγάπη για τον συνάνθρωπο μια αιμοδοσία, που έγινε μάλιστα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω του κορωνοιού.

4. Την Διευθύντρια του Κ.Υ. Καστορείου κ. Σταθούλα Αραχωβίτη, βασικό πυλώνα αυτής της προσπάθειας. Τους  ιατρούς κ. Χρήστο Χιώτη και κ. Σεμίραμη Ζακάκη. Και την Κινητή Ομάδα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σπάρτης που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της αιμοδοσίας, με την εξασφάλιση της τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων. και

5. Τέλος, αλλά όχι με λιγότερη σημασία, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Νομ. Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης που παραχώρησε, για μια ακόμη φορά, την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Π. ΜΠΑΚΗ για την ασφαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας».

Πηγή: Lakonikos.gr