Σε καθολικό lockdown ο δήμος Σπάρτης

13.01.2021 - Τελευταία ενημέρωση 12.02.2021

Σε καθολικό lockdown τίθεται από την Πέμπτη 14/1/2021 ο δήμος Σπάρτης, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι, από τις 6:00 πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την ΓΓΠΠ, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Ακόμα, από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός του δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως, με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Παράλληλα, αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών, καθώς και η λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου κλπ).
Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, από την Δευτέρα 18/1 τα καταστήματα  θα λειτουργήσουν με την διαδικασία παράδοσης εκτός (click away), και για όσο ισχύει το αυστηρό lockdown.

Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 το πρωί.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αυτή την στιγμή υπάρχουν στην περιοχή 44 ενεργά κρούσματα έναντι 53 στις 14 Ιανουαρίου, γεγονός που όπως σημείωσε αποδεικνύει ότι “αργά αλλά σταθερά, τα μέτρα δείχνουν να φέρνουν αποτελέσματα”.

Επίσης προβλέπεται:
  • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του δήμου Σπάρτης.
  • H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης του δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της, την Παρασκευή 15/1/2021.
Πηγή: Laconia live